Suomalainen elokuva valittiin Sundance-elokuvajuhlille yli 10 000 elokuvan joukosta

11.12.2019

Teemu Niukkasen ohjaama ja Antti Toivosen käsikirjoittama lyhytelokuva Onko sulla nälkä? on valittu Sundance-elokuvajuhlille, jonne tänä vuonna pyrki ennätykselliset 10 397 lyhytelokuvaa. Virallisessa kilpasarjassa lyhytelokuvia esitetään 74 kappaletta.

Elokuvayhtiö Komeetan tuottaman elokuvan maailman ensi-ilta oli kuluvan vuoden syyskuussa Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Sundance-elokuvajuhlilla elokuva saa Yhdysvaltain ensi-iltansa.

Onko sulla nälkä? on tyylilajiltaan räävitön, mutta sydämellinen komedia. Elokuva kertoo nykymaailman kyydistä tippuneesta yksinhuoltajaäidistä, joka yrittää luotsata poikansa turvallisesti homoseksuaalisuuden satamaan. Pääosissa nähdään Pirjo Lonka ja Matvei German.

”On jylhää, että yksi maailman merkittävimmistä festivaaleista valitsee jälleen ohjelmistoonsa suomalaisen komediaelokuvan. Komedia mielletään usein vain viihteelliseksi ja pinnalliseksi tyylilajiksi, mutta minä uskon, että nimenomaan komediassa pitää käsitellä kipeitä teemoja yleisön maailmankuvaa haastaen ja tabuja purkaen. Onko sulla nälkä? väittää, että vanhemmuudessa epäonnistuminen on vääjäämätöntä. Niinhän se on ja sille voi ihan hyvin hekotella. Toivon, että Sundancessakin yleisö antaa naurun vain tulla”, pohtii ohjaaja Teemu Niukkanen.

Myös tekijöiden ensimmäinen lyhytelokuva Saatanan kanit valittiin Sundancen ohjelmistoon vuonna 2017 ja on kiertänyt sen jälkeen yli sadalla elokuvafestivaalilla ympäri maailman saaden lisäksi Jussi-ehdokkuuden.

”Se että elokuvamme tulee valituksi Sundanceen toistamiseen, ja vielä näin kovana vuonna, on hieno saavutus ja kertoo siitä, että Teemun tyyli käsitellä asioita puhuttelee myös Suomen rajojen ulkopuolella. Tarkoituksena onkin seuraavaksi jatkaa tätä pitkän elokuvan muodossa, jota jo työstämme kansainvälisten kumppaniemme kanssa”, sanoo tuottaja Daniel Kuitunen Komeetasta.

Onko sulla nälkä? on mukana vuoden 2020 lyhytelokuva-Jussien shortlistalla ja Suomen televisioensi-ilta on lauantaina 21.12. Yle Teemalla.

Robert Redfordin vuonna 1978 perustama Sundance Film Festival on yksi maailman merkittävimmistä elokuvafestivaaleista. Sundance järjestetään 23. tammikuuta 2020 alkaen Park Cityssä, Utahissa.

Sundancen uutinen:
https://www.sundance.org/blogs/news/2020-festival-shorts-indie-episodic-special-events-announced