Suomalainen komedia Hevi reissu saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa

5.10.2018

Hevi reissu palkittiin parhaana elokuvana Fantasy Filmfest -elokuvafestivaalilla.

Helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottama komedia Hevi reissu saa Yhdysvaltojen ensi-iltansa huomenna 5.10. kymmenessä eri kaupungissa, muun muassa Los Angelesissa, New Yorkissa, Bostonissa, Chicagossa ja Austinissa.

Hevi reissu voitti kilpasarjan ja palkittiin viime viikolla Fresh Blood Awardilla Fantasy Filmfestillä joka järjestettiin Saksassa seitsemällä paikkakunnalla: Berliini, Frankfurt, Hampuri, Köln, München, Nürnberg ja Stuttgart.

Jukka Vidgrenin ja Juuso Laation ohjaama Hevi reissu on saanut tänä vuonna myös yleisöpalkinnon Miskolzissa Jameson Cinefest -festivaaleilla ja parhaan elokuvana palkinnon Oostenden elokuvafestivaaleilla Belgiassa Taste of Europe -sarjassa. Hevi reissulla menee muutenkin hyvin – elokuvan levitysoikeudet on myyty lähes kahteenkymmeneen maahan.

Yli kolmen miljoonan euron budjetilla elokuva on kallein Suomessa koskaan tuotettu komedia. Elokuva kertoo pohjoissuomalaisesta hevibändistä, jolle tarjoutuu kaikkien aikojen tilaisuus nousta heavy metal -yhtyeensä kanssa isoille lavoille. Elokuvaa tähdittävät Johannes Holopainen, Minka Kuustonen ja Ville Tiihonen. Elokuvan ovat tuottaneet Kai Nordberg ja Kaarle Aho.

Fantasy Filmfest: http://www.fantasyfilmfest.com/eng/competition.html

Traileri: https://youtu.be/g9Bf0TNtOVM

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Maria Vilkki
Tuotantantokoordinaattori, Making Movies Oy
+ 358 41 5195767mamo.fi