Suomalaisten osatuottamille dokumenttielokuville palkintoja Virosta ja Sveitsistä

2.4.2019

Virolais-suomalainen dokumenttielokuva Rodeo – Viron villit vuodet (kuva yllä) voitti maanantaina 1.4. Viron parhaan käsikirjoituksen EFTA -palkinnon Tallinnassa. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Kiur Aarma, Raimo Jõerand ja Ari Matikainen.

EFTAt eli Eesti filmi- ja teleauhindade -palkinnot myönnetään maan parhaille elokuva- ja tv-alan saavutuksille eri kategorioissa. Parhaan käsikirjoituksen palkinnon lisäksi elokuva oli ehdolla myös parhaasta dokumenttielokuvasta, musiikista ja suomalaisen Matti Näräsen leikkauksesta.  Viron 1990-luvun alun sekasortoisista vuosista kertovan elokuvan ovat tuottaneet Aarma ja Matikainen. Elokuvan suomalainen tuotantoyhtiö on Kinocompany. 

Anja Kofmelin ohjaama dokumenttielokuva Chris the Swiss voitti maaliskuussa kolme Sveitsin kansallista elokuvapalkintoa: musiikista (Marcel Vaid), leikkauksesta (Stefan Kälin) sekä parhaana dokumenttielokuvana. Animaatiota ja arkistomateriaalia yhdistävä elokuva on sveitsiläis-saksalais-kroatialais-suomalaista tuotantoa, ja sen suomalainen osatuottaja on Iikka Vehkalahti IV Films -yhtiöstä.