Suomen elokuvasäätiö 50 vuotta -juhlaelokuvakilpailu

13.3.2019

Suomen elokuvasäätiön perustamisesta tulee kuluneeksi 50 vuotta 15. lokakuuta 2019. Varsinaisen toimintansa elokuvasäätiö aloitti tammikuussa 1970, joten säätiön merkkivuotta juhlitaan koko alan kesken tammikuussa 2020. Tätä juhlatilaisuutta varten säätiö julistaa alan ammattilaisille suunnatun lyhytelokuvakilpailun.

Kilpailun teemana on yksinkertaisesti ”Suomen elokuvasäätiö 50 vuotta”, jota toivomme tulkittavan mahdollisimman vapaasti ja luovasti. Elokuvan tekotapa, tyylilaji ja aihe on vapaa, ainoa rajoitus on alle 5 minuutin kesto. Etsimme rohkeaa ideaa ja sille raikasta toteutusta!

Kilpailun voittajalle myönnetään 50 000 euron tuotantotuki elokuvan valmistamista varten. Muun tuotantorahoituksen hankkiminen on myös sallittua.

Kilpailu on tarkoitettu elokuvan ammattilaisille. Kilpailuun osallistuu elokuvan Suomessa rekisteröity tuotantoyhtiö, jolla on ammatilliset ja taloudelliset edellytykset elokuvan tuottamiseen.

Kilpailuehdotukset tulee jättää 10.5.2019 mennessä sähköisellä lomakkeella: https://response.questback.com/isa/qbv.dll/ShowQuest?QuestID=5327288&sid=17XWXMgtTy

Kilpailuelokuvan hankekuvauksen tulee sisältää:

  • Elokuvan käsikirjoitus
  • Yhden sivun synopsis
  • Ohjaajan sana ja taiteellinen suunnitelma
  • Tuotantoyhtiön ja muiden keskeisten tekijöiden CV:t
  • Elokuvasäätiön mallinmukainen aikataulutettu tuotantosuunnitelma
  • Elokuvasäätiön mallinmukainen kustannuslaskelma ja rahoitussuunnitelma

Jatkoon valitut ehdokkaat haastatellaan kesäkuun alussa ja voittaja julkaistaan kesäkuun aikana. Elokuvan tulee olla valmis 15.12.2019 ja sen ensiesitys on elokuvasäätiön 50-vuotisjuhlissa tammikuussa 2020. Muut levitysoikeudet jäävät tuotantoyhtiölle.

Lisätietoja:

Reetta Hautamäki
Suomen elokuvasäätiön viestintäpäällikkö
p. (09) 6220 3044reetta.hautamaki@ses.fi