Suomen elokuvasäätiö ei ole Seinäjoen Arabikevät- dokumenttielokuvan lehdistötilaisuuden järjestäjä

27.2.2019

Perjantaina 1. maaliskuuta Kino K-13:ssa pidettävä Elokuvaosuuskunta Siperian lehdistötilaisuus ei ole Suomen elokuvasäätiön järjestämä. Kino K-13 on säätiön omistama tilausteatteri, joka on ulkopuolisten vuokrattavissa erilaisia tilaisuuksia varten. Suomen elokuvasäätiö ei ole osallisena tapahtuman ohjelmassa tai järjestelyissä millään tavalla. Elokuvasäätiö sanoutuu myös irti kaikesta lehdistötilaisuuteen yhdeksi puhujaksi kutsutun brittiläisen maahanmuuttokriitikko Tommy Robinson julkisesti esittämistä lausunnoista.

”Emme hyväksy rasismia tai vihapuhetta missään sen muodoissa”, kommentoi elokuvasäätiön johtaja Lasse Saarinen. ”Lehdistötilaisuuden järjestäjänä Elokuvaosuuskunta Siperia vastaa siitä, että sen ohjelmasisältö kunnioittaa Suomen lakeja eivätkä yksittäiset puheenvuorot täytä kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkkejä.”

Elokuvasäätiön ylläpitämä Elokuvatiedotus-sähköpostilista, jota kautta lehdistötilaisuuskutsu lähetettiin, on myös kaikkien elokuva-alan toimijoiden vapaasti käytettävissä oleva viestintäkanava, jonka sisältöä säätiö ei hallinnoi.