Suomen elokuvasäätiö toivoo, että poikkeustilanteessa myös elokuva-alalla edetään työryhmän turvallisuus edellä

25.3.2020

Journalistiliiton, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton, Näyttelijäliiton, APFIn ja Suomen elokuvasäätiön viime viikolla lähetetty tiedote elokuva-alalle tehtiin ennen hallituksen tiukennettuja ohjeita viruspandemian rajoittamiseksi. Tiedotteella haluttiin selventää, ettei esimerkiksi elokuvasäätiö rahoittajan roolissa velvoita tuotantoyhtiöitä töiden keskeyttämiseen.

On itsestään selvää, että myös elokuva-alalla on tässä poikkeustilanteessa tehtävä kaikki työntekijöiden terveyden suojaamiseksi ja viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Uskomme ja toivomme, että tuotantoyhtiöissä harkitaan tarkkaan minkälaiset kuvaustilanteet voidaan tässä tilanteessa toteuttaa. Elokuvasäätiö joustaa myös kaikin käytettävissä olevin tavoin sen myöntämien tukien käyttöajan sekä raportoinnin aikatauluissa. Pyydämmekin tuotantoyhtiöitä pitämään säätiön ajantasalla tuotantoaikataulun muutoksista.

Käymme myös jatkuvaa neuvottelua opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa siitä, minkälaisin keinoin elokuvasäätiö voi osaltaan tukea tämän erikoistilanteen aihettamien taloudellisten tappioiden kattamisessa niin tuotanto- kuin elokuvateatterikentälläkin. Näistä tukikeinoista tiedotamme heti kun niistä on saatu päätös.

Lasse Saarinen
Johtaja
Suomen elokuvasäätiö