Suomi esillä näyttävästi Shanghain Film Marketissa ja festivaalilla

19.6.2018

21. Shanghain kansainvälinen elokuvafestivaali on valinnut ohjelmistoonsa jälleen useita suomalaisia elokuvia. Simo Halisen draamatrilleri Kääntöpiste saa kansainvälisen ensiesityksen festivaalin Spectrum-sarjassa tiistaina 19.6. Esitys on loppuunmyyty ja ohjaaja Simo Halinen on paikan päällä vastaamassa yleisön kysymyksiin. Spectrumissa esitetään myös Teemu Nikin Armomurhaaja ja Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen SIFF Highlights-sarjassa.

Pirjo Honkasalo on dokumenttielokuvien kilpailun tuomariston puheenjohtaja. Muita juryn jäseniä ovat israelilainen ohjaaja Yoav Shamir ja kiinalainen dokumentaristi Wu Wenguang. Honkasalon merkkiteos Melancholian 3 huonetta esitetään festivaalin erikoissarjassa.

Aasian suurimmassa ammattilaistapahtumassa, Shanghai Film Marketissa, Suomen elokuvakomissio markkinoi tuotantokannustinta Kiinan johtaville tuotantoyhtiöille. 

"Suomen monipuoliset kuvauslokaatiot ja tuotantokannustin on herättänyt runsaasti kiinnostusta aasialaisissa jättiyhtiöissä, kuten Alibaba, Youku, ja Wanda," kertoo Anne Laurila Suomen elokuvakomissiosta. 

Suomi osallistuu markettiin Euroopan muiden merkittävien elokuvateollisuusmaiden, kuten Ranskan ja Espanjan kanssa yhteisellä Filming Europe -osastolla. 

"Suomen helppo saavutettavuus ja selkeä tuotantokannustinmalli ovat asioita, joita kiinalaiset arvostavat. Neuvottelut ovat kesken useiden tuotantojen kanssa, joista ensimmäinen saapuu Suomeen jo elokuussa. Suomi saa merkittävää näkyvyyttä syksyllä toteutettavassa viisiosaisessa dokumenttisarjassa, jossa China Central Television tutustuu Suomeen ja  audiovisuaaliseen alaamme," kertoo Suomen kannustimen markkinoinnista Aasiassa vastaava elokuvakomissaari Laurila. Kanavalla on päivittäin noin miljardi katsojaa ja sarjalla 300 miljoonaa katsojaa. 

Lisätietoja:

Suomen elokuvakomission edustajat Shanghaissa

Anne Laurila Anne.laurila@businessoulu.com

Anni Wessman Anni.wessman@wffc.fi

Ilkka RahkonenIlkka.rahkonen@businesstampere.com

Kuva: Suomen elokuvakomissio