Suomi teemamaa Cartoon Forumissa, mukana kolme tv-sarjahanketta

5.9.2018

Suomen elokuvasäätiö on yhteistyökumppani Cartoon Forumin Spotlight on Finland -osiossa, jonka tarkoituksena on nostaa suomalaista animaatioalaa sekä tehdä tunnetuksi Suomen tuotantokannustinta. Spotlight järjestetään tapahtumassa nyt kolmatta kertaa.

Elokuvasäätiön tuotantoneuvojat Piia Nokelainen ja Pekka Uotila lähtevät paikan päälle perehtymään tv-animaatioiden nykytuuliin. "Animaatioala on hyvin kansainvälistä, joten on tärkeää saada käsitys siitä minkälaisia  hankkeita maailmalla on tekeillä", Uotila toteaa.

Keskeinen yhteistyökumppani Spotlightissa on Finnanimation. "Spotlightin järjestäminen Cartoon Forumin osana on meidän suurimpia vientihankkeitamme – odotukset ovat luonnollisesti korkealla. Toisaalta suomalaisilla on jo pitkä kokemus ja monta menestystä aiemmista foorumeista. Meidät tunnetaan hyvistä brändeistä, ja meiltä osataan odottaa niin laatua kuin hauskuutta", sanoo Finnanimationin toiminnanjohtaja Liisa Vähäkylä.

Cartoon Forumin marketissa on mukana kolme suomalaishanketta, joita pitchataan kansainvälisille rahoittajille ja levittäjille. Hankkeet ovat sarjamuotoisia, pienille lapsille suunnattuja animaatioita:

  • Harry and Bip – Summer Season, tuotantoyhtiö Ink and Light (Suomi-Irlanti-yhteistuotanto)
  • Momolu and Friends, tuotantoyhtiö Ferly Entertainment
  • One Thousand and One Animals, tuotantoyhtiö Haruworks

Cartoon Forum jakaa myös Cartoon Tributes -palkinnot tv-yhtiölle, rahoittajalle tai levittäjälle ja tuottajalle. Yleisradio on viiden ehdokkaan joukossa tv-yhtiökategoriassa ja suomalais-irlantilainen Ink and Light tuottajakategoriassa.

Finnanimationin ja Elokuvasäätiön lisäksi Spotlight on Finlandin muita yhteistyökumppaneita ovat Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK, tuotantokannustinta markkinoiva Business Finland, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Suomen Ranskan-suurlähetystö.