TAFF Pro tulee – projektihaku käynnissä

20.4.2020

Turku Animated Film Festivalin tiedote

Suomen tärkein animaatioalan tapahtuma Turku Animated Film Festival on tarkoitus järjestää viidettä kertaa Manillassa 26.-30.8.2020. Varsinaisen festivaalin järjestämisestä ja olomuodosta ei ole vielä tehty lopullisia päätöksiä. Varmaa on kuitenkin, että ammattilaistapahtuma TAFF Pro järjestetään elokuun lopussa ensimmäistä kertaa.

Kolmepäiväinen TAFF Pro (26.-28.8.2020) sisältää yhteistyössä tanskalaisen ANIDOX-foorumin kanssa järjestettävän seminaarin animaation ja dokumentaarisen elokuvakerronnan yhdistämisestä sekä kotimaisen animaatioalan osaamisen esittelylle varatun industry-päivän. Seminaarin ohjelma koostuu luennoista, kehittelytyöpajasta sekä näytöksistä. TAFF Pro järjestetään tarvittaessa kokonaan virtuaalisessa työskentely-ympäristössä.

TAFF Pron kehittelytyöpajaan haetaan nyt projekteja, jotka yhdistävät dokumentaariseen kerrontaan animaatioilmaisua. Projektit voivat olla elokuvia, pelejä, erilaisia virtuaalisen tai lisätyn todellisuuden projekteja tai erilaisia julkaisualustoja yhdisteleviä hybridejä. Työpaja järjestetään 26.-28.8.2020, joko Turussa tai virtuaalisesti.

Projekti-ilmoittautuminen on avoinna 5.6.2020 asti. Ilmoittautua voit tästä linkistä.

“Meille TAFF Pro on kokonaan uusi osa festivaalia, joka keskittyy vuosittain eri teemoihin. Ensimmäisen vuoden teemana on animaation ja dokumentin yhdistäminen. Mahtavaa, että pääsemme syventämään yhteistyötämme alan edelläkävijöiden kanssa ja pystymme edistämään projektien kehittelyä ja alan elinvoimaisuutta, vaikka itse festivaalin järjestäminen onkin vielä epävarmaa”, kertoo festivaalijohtaja Kimmo Sillanmikko ja jatkaa: “Itse festivaali perustuu paljolti paikallisen yleisön ja kansainvälisten tekijöiden kohtaamiseen ja siksi mahdolliset matkustus- ja kokoontumisrajoitukset vaikuttavat festivaalin järjestämiseen merkittävästi”.

Työpajan sisällöstä ja vetämisestä vastaavat ANIDOXin taiteelliset johtajat ja tuottajat Uri ja Michelle Kranot. Uri Kranot toimii myös työpajan toisena tutorina romanialaisohjaaja Anca Damianin rinnalla. Kranotit tunnetaan ANIDOXin lisäksi kerronta- ja teknologiarajat ylittävästä työskentelystään sekä multimediateoksistaan, jotka ovat voittaneet useita merkittäviä palkintoja. Damian on elokuvataiteen tohtori. Hän on ohjannut ja tuottanut useita pitkiä ja lyhyitä elokuvia, jotka edustavat animaatiota, dokumenttia sekä fiktiota, jotka ovat voittaneet palkintoja muun muassa Annecyssa ja Karlovy Varyssa.

Kaksi päivää intensiivistä projektikehittelyä sisältävään työpajaan osallistuvat ohjaajat/käsikirjoittajat valitaan hakumenettelyn kautta. Ensisijaisesti työpajaan pyritään valitsemaan käsikirjoitusvaiheessa olevia projekteja, joissa animaatio ja dokumentaarisuus yhdistyvät formaatista ja alustasta riippumatta. Mukaan toivotaan niin animaatio- kuin dokumenttitaustaisia tekijöitä. Tekijät saavat ohjausta paitsi luennoitsijoilta, myös muilta animaatio- ja dokumenttialalla meritoituneilta tutoreilta, jotka tapaavat tekijöitä kahden päivän aikana ja antavat ideoita ja palautetta projektin kehittämiseksi.

Seminaari huipentuu Industry-päivänä järjestettävään pitchaus-sessioon, jolloin projektit esitellään alan ammattilaisista koostuvalle yleisölle sekä palautetta antavalle paneelille. Lupaavimmaksi valittu projekti pääsee mukaan vuoden mittaiseen kehittelytyöpajaan ANIDOX:Labiin vuonna 2021.

Tapahtuman koko ohjelma julkaistaan kesäkuussa. Samalla avataan myös ilmoittautuminen tapahtumaan muille kuin työpajan osallistujille.

TAFF Pron järjestämistä tukevat Suomen elokuvasäätiö, AVEK ja Scene Turku.