Tallinnan festivaalille suomalainen indie-elokuva, kaksi dokumenttia ja lyhytelokuvia

11.11.2019

15.11.–1.12. järjestettävä, Viron suurin elokuvafestivaali Black Nights Film Festival on monipuolinen elokuvatapahtuma. 25.11. käynnistyy ammattilaisille suunnattu rinnakkaistapahtuma Baltic Event.

Festivaalilla esitetään Rax Rinnekankaan ohjaama draama Once Upon a Time in a Sad Hill, Rebels with a Cause -kilpasarjassa. Kilpasarja on suunnattu indie-elokuville, joilla on vahvaa näkemystä ja omintakeinen estetiikka. Suomessa elokuva sai teatteriensi-iltansa viime syyskuussa.

Lyhytelokuvia on niin ikään kilpasarjoissa: Elli Vuorisen Still Lives – kiirehessä liikkumatoin kisaa parhaan lyhytanimaation palkinnosta ja Jarno Lindemarkin Rakkaudella, Matti parhaan lyhytelokuvan palkinnosta. Myös Jorma Kaulasen Jail Lullaby, Teemu Nikin All Inclusive ja Ilja Rautsin Helsinki Mansplaining Massacre esitetään festivaalin lyhytelokuvasarjassa.

Dokumenttielokuvien joukkoon Suomesta valittiin lapsille ja nuorille suunnattuun Just Film -sarjaan Tonislav Hristovin ohjaama Veeran maaginen elämä ja uusia tuulia haistelevaan #trending-sarjaan Iiris Härmän Outouden laakso.

https://poff.ee/

Teräsleidit

Ammattilaistapahtuma Baltic Event

Marraskuun 25. päivä käynnistyy festivaalin rinnakkaistapahtuma Baltic Event, jossa elokuva-alan ammattilaiset tutustuvat tuleviin hankkeisiin.

Works-in-Progress-esittelyssä Helsinki-filmi pitchaa Pamelan Tolan ohjaamaa elokuvaa Teräsleidit (kuva oik.), joka saa ensi-iltansa Suomessa tammikuussa 2020. Tuotantoyhtiö Tekele pitchaa ensimmäistä pitkää elokuvaansa, Ulla Heikkilän ohjaamaa nuorisokuvausta Eden. Solar Films on osatuottaja virolaiselokuvassa O2 (ohj. Margus Paju), joka on mukana samaisessa esittelyssä.

Co-Production Marketissa on mukana kehittämisvaiheessa olevia tuotantoja. Suomesta esillä on Making Moviesin hanke The Good Driver, joka olisi toteutuessaan Tonislav Hristovin ensimmäinen pitkä fiktioelokuva. Butterworks tuo tapahtumaan hankkeen Vieraat, jota ohjaa Miika Soini.

Itämeren alueen näyttelijöitä kansainvälistävä Black Night Stars on valinnut kuusi lupaavaa nuorta ohjelmaan, jonka aikana he tapaavat casting-agentteja ja verkostoituvat. Suomesta mukana on Mimosa Willamo, joka on tänä vuonna nähty pääosassa elokuvissa Aurora ja Elvis & Onerva.

Baltian ja Pohjoismaiden Media Deskien järjestämä POWR-workshop on suunnattu käsikirjoittajille. Kuuden valitun käsikirjoittajan joukossa on Suomesta Viktor Granö hankkellaan Hyndan.

https://be.poff.ee/