Teemu Nikin lyhytelokuva Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjaan

19.4.2019

Festival de Cannes lukeutuu maailman arvostetuimpiin ja vanhimpiin elokuvafestivaaleihin. Vuonna 2018 Kultaista Palmua tavoitteli yli 3900 lyhytelokuvaa.  

"Cannes on It’s Aliven festivaalihistorialle kuin kirsikka kakun päällä. Kyllä tästä on haaveiltu", ohjaaja Teemu Nikki myhäilee. 

All Inclusive on 15. Nikin ohjaama It’s Alive -lyhytelokuva. Nikki (s. 1975) sai ammattilaisuralleen lentävän lähdön kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, kun nykyään jo kulttimaineessa oleva Kaveri (2007) valittiin maailman merkittävimmän lyhytelokuvafestivaalin Clermont-Ferrandin kansainväliseen kilpasarjaan sekä Sundance Film Festivalin viralliseen ohjelmistoon. 

Kaverin lisäksi Nikin ja tuottaja-käsikirjoittaja Jani Pösön perustaman It’s Alive Filmsin komediallisista lyhytelokuvista kansainvälisesti menestyneimpiä on ollut miltei 80 elokuvafestivaalilla esitetty Fantasia (2016). Tuotteliaan Nikin lyhytelokuvista viimeisimpiin lukeutuva Siivooja (2018) nähtiin niin ikään Clermont-Ferrandin kansainvälisessä kilpasarjassa talvella 2019. 

All Inclusive on seitsemäs suomalainen lyhytelokuva, joka on valittu Cannesin kilpailusarjaan. 

"Toivottavasti ollaan ensi vuonnakin Cannesissa meidän tulevalla pitkällä elokuvalla", haaveilee tuottaja Jani Pösö. Tulevana kesänä It’s Alive Films kuvaa neljännen pitkän elokuvansa NIMBY. Yhtiön aikaisemmat ja Teemu Nikin ohjaamat pitkät elokuvat ovat Armomurhaaja (2017), Lovemilla (2015) ja 3Simoa (2012).  

Cannesin elokuvajuhlat järjestetään 14.–25.5.2019. Ranskassa.

All Inclusive
Kalervo on ollut koko elämänsä huono pitämään puoliaan, kunnes Annukka — nainen, joka rakastaa häntä — antaa Kalervolle lahjan, joka muuttaa kaiken. Kuten monet aiemmat Nikin työt, All Inclusiven voi tulkita monella tavalla, mutta pohjimmiltaan se käsittelee valtaa, rakkautta ja muutosta. Jos voisit korjata elämäsi epäkohtia, kuinka pitkälle olisit valmis menemään? 

Ohjaus, käsikirjoitus, leikkaus: Teemu Nikki
Tuottajat: Jani Pösö, Teemu Nikki
Kuvaus: Jarmo Kiuru
Äänisuunnittelu: Tuomas Seppänen
Musiikki: Janne Huttunen
Näyttelijät: Lauri Maijala, Hannamaija Nikander, Maija Rissanen, Santtu Karvonen 

Lisätietoja:
Tuottaja Jani Pösö
+358 50 5829 495
jani@itsalive.fi