Teräsleidit ehdolla Euroopan elokuva-akatemian parhaan eurooppalaisen komedian palkintoon

27.10.2020

Pamela Tolan ohjaama ja yhdessä Aleksi Bardyn kanssa käsikirjoittama Teräsleidit on yksi kolmesta ehdokkaasta parhaan eurooppalaisen komediaelokuvan palkintoon.

Teräsleidit sai Suomessa ensi-iltansa 3.1.2020 ja se on vuoden katsotuin kotimainen elokuva lähes 250 000 katsojalla. Elokuvan pääosissa nähdään Seela Sella, Leena Uotila ja Saara Pakkasvirta virkavaltaa pakenevina sisaruksina.

”EFA:n komediakategoriassa ei ole koskaan ollut suomalaista edes ehdolla, ja ruotsalaiset ovat jo voittaneet kolme kertaa. Maaotteluhengessä tähän kisaan lähdetään”, kertoo elokuvan tuottaja ja toinen käsikirjoittaja Aleksi Bardy Helsinki-filmiltä. Elokuva on Pamela Tolan toinen pitkä fiktioelokuva ohjaajana. Sen ovat tuottaneet Aleksi Bardy, Dome Karukoski ja Sirkka Rautiainen Helsinki-filmille.

Ehdokasvalinnoista päätti raati, johon kuuluvat Euroopan elokuva-akatemian (EFA) hallituksen jäsenet Katriel Schory (Israel) ja Angela Bosch Ríus (Espanja), ohjaaja-käsikirjoittaja Paddy Breathnach (Irlanti), festivaalivalitsija Markus Duffner (Saksa/Italia) and levittäjä-festivaalivalitsija Selma Mehadzic (Kroatia). Voittajasta pääsee äänestämään EFA:n jäsenistö, johon kuuluu yli 3800 alan ammattilaista.

European Film Awards -gaala järjestetään 33. kertaa 12.12.2020.

Lisätietoja palkinnosta: europeanfilmacademy.org