Tiedotustilaisuus uudesta elokuvalaista ja elokuvasäätiön tukiprosessien muutoksista

9.1.2019

Tiistai 29.1.2019 klo 10–12
Kino K-13, Kanavakatu 12, Katajanokka, Helsinki

Suomen elokuvasäätiö järjestää tiedotustilaisuuden, jossa esitellään vuoden alusta voimaan astunut uusi elokuvalaki ja kerrotaan sen aiheuttamista muutoksista säätiön haku- ja päätösprosesseihin. Tilaisuus on suunnattu kaikille elokuvasäätiön tukiasiakkaille, ja siellä on mahdollista esittää myös kysymyksiä.

Tilaisuutta voi seurata myös verkon kautta elokuvasäätiön Facebook-sivulla. 

Ilmoittaudu tilaisuuteen 24.1. mennessä: https://response.questback.com/ses/l2v08dmkxg

Keskeiset muutokset tukiprosessissa:

  • Elokuvasäätiön hallitus päättää tukiesittelijöiden esittelystä kaikista säätiön myöntämistä avustuksista. Tuotantoneuvojien nimike muuttuu tukiesittelijäksi.
  • Hakijat eivät jatkossa valitse tukiesittelijää, vaan hakemukset jaetaan elokuvasäätiöllä esittelijöiden kesken. Jo aiemmin säätiön tukea saaneet hankkeet pysyvät samalla esittelijällä. 
  • Päätöskirjeeseen tulee enemmän tietoa, johon tulee perehtyä tarkkaan. Tukisopimukset tehdään jatkossa vain kehittämis- ja tuotantotukien osalta.
  • Elokuvasäätiön tukien maksatuksen keskeytystä ja takaisinperintää hoitaa jatkossa Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Lisätietoja eri tukityyppien haku- ja päätösmenettelystä löytyy elokuvasäätiön verkkosivuilta hakuilmoituksista ja tukioppaista. Hakemusten jättöaikoja ja tukiohjeistusta päivitetään verkkosivuille vielä tammikuun aikana.