Tonislav Hristovin uusi elokuva Sundance-festivaalin kilpasarjaan

29.11.2018

Tonislav Hristovin ohjaama ja Making Movies Oy:n tuottama dokumenttielokuva The Magic Life of V on valittu Sundance-elokuvafestivaalin kansainvälisten dokumentti­elokuvien kilpasarjaan. Sundance Film Festival on näyttelijä Robert Redfordin vuonna 1978 perustama elokuvafestivaali Utahin Park Cityssä. Sitä pidetään yleisesti Yhdysvaltojen arvostetuimpana elokuvafestivaalina. Kansainvälisten dokumenttielokuvien kilpasarjaan valitaan vuosittain 12 ei-amerikkalaista elokuvaa. The Magic Life of V saa Sundancessa maailman ensi-iltansa tammikuun lopulla 2019.

The Magic Life of V  on suomalais-tanskalais-bulgarialainen yhteistuotanto. Se kertoo nuoresta suomalaisesta naisesta, joka pyrkii larppaamisen (live-roolipelaaminen) avulla auttamaan itseään ja kehitysvammaista veljeään kohtaamaan perheensä menneisyyden haamut. Elokuva on kuvattu Suomessa, Puolassa ja Bulgariassa. Hristov on käsikirjoittanut sen yhdessä Kaarle Ahon kanssa ja elokuvan ovat tuottaneet Aho ja Kai Nordberg / Making Movies Oy. 

Tonislav Hristov on bulgarialaissyntyinen, Suomeen muuttanut, Suomessa opiskellut ja Suomessa uransa luonut elokuvaohjaaja. The Magic Life of V on hänen kuudes pitkä dokumenttielokuvansa. Hänen edellinen elokuvansa Hyvä postimies esitettiin niin ikään Sundancen elokuvafestivaalien kilpasarjassa ja se valittiin samana vuonna (2017) ehdolle Euroopan elokuvapalkinnon saajaksi. 

"On upeaa ja harvinaista päästä toista kertaa peräkkäin Sundanceen. Siellä elokuva saa asiantuntevan ja kriittisen yleisön, ja pääsemme kilpailemaan maailman parhaiden elokuvantekijöiden kanssa", toteaa Hristov.

Sundance Film Festivalhttp://www.sundance.org/festivals/sundance-film-festival

Lisätietoa
Kaarle Aho, tuottaja, Making Movieskaarle.aho@mamo.fi040-7253936