Tuffi Films palkittiin parhaasta pitchauksesta Finnish Film Affairissa

28.9.2018

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yhteydessä järjestettävässä Finnish Film Affair -ammattilaistapahtumassa tuotantoyhtiöt pitchasivat tulevia hankkeitaan kansainvälisille myyntiyhtiöille ja muille elokuva-alan edustajille. Kolmihenkinen jury valitsi esitysten ja projektien joukosta parhaaksi Tuffi Filmsin Yksittäistapauksen (One-off Incident). Tapahtumassa hanketta esittelivät tuottaja Elli Toivoniemi ja ohjaaja Alli Haapasalo.

Yksittäistapaus koostuu 11 lyhytelokuvasta, pitkästä elokuvasta sekä vaikuttavuuskampanjasta, jotka käsittelevät naisten kokemaa syrjintää. Mukana on useita ohjaajia ja käsikirjoittajia. Hankkeen lyhytelokuvat ovat saaneet Elokuvasäätiöltä tuotantotukea viime toukokuussa sekä viimeisimmässä tukipäätöskokouksessa syyskuussa.

Jury kiitteli Yksittäistapausta ajankohtaisuudesta sekä keskustelua herättäväksi, ja totesi, että sen strategia on pitkälle mietitty. Jury näki myös, että hanketta on mahdollista versioida myös muissa maissa.  

Palkinnon myöntäneeseen juryyn kuuluivat Agneta Perman Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:ltä, Steven Bestwick Yellow Affair -myyntiyhtiöstä sekä Mark Adams Edinburghin kansainvälisen elokuvafestivaalilta. Palkinnon luovutti Elokuvasäätiön kulttuuriviennin koordinaattori Jenni Domingo.

Kuvassa keskellä diplomin kanssa tuottaja Elli Toivoniemi. Takana ovat juryn jäsenet Bestwick, Perman ja Adams, ja Toivoniemen ympärillä hankkeessa mukana olevat tekijät Anna Paavilainen, Aino Suni, Jenni Toivoniemi, Inari Niemi ja Miia Tervo. Kuvaaja: Alejandro Lorenzo / Finnish Film Affair