Useita palkintoja Haugesundista Suomeen

24.8.2018

Teemu Nikin ohjaama ja käsikirjoittama Armomurhaaja sai festivaalin Fipresci-palkinnon. Fipresci on kansainvälinen elokuvakriitikoiden järjestö, joka myönsi Haugesundissa palkintonsa parhaaksi katsomalleen pohjoismaiselle elokuvalle. Fipresci-raati kehui ”erinomaisen synkkää” Armomurhaajaa sen omaperäisestä lähestymisestä genre-elokuvaan. Nikin elokuva julkistettiin Haugesundissa myös Suomen ehdokkaaksi Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoon.

Next Nordic Generation -palkinto myönnettiin festivaalin parhaalle opiskelijaelokuvalle. 10 000 Norjan kruunun palkinnon sai Aalto-yliopiston Sevgi Eker lyhytelokuvallaan The 99 Steps Left from The Square. Tuomaristo oli vaikuttunut elokuvan taiteellisuudesta ja vertasi Ekerin tapaa käsitellä sotaa ja muistoja Andrei Tarkovskiin.

New Nordic Films -tapahtumassa esillä oli valmisteilla olevia hankkeita. Pohjoismaisen yhteistuotantofoorumin parhaana hankkeena palkittiin Tuffi Filmsin Yksittäistapaus, joka on usean käsikirjoittajan ja ohjaajan lyhytelokuvasarja. Yksittäistapausta tuottaa Elli Toivoniemi ja ohjaajia tapahtumassa edusti Kirsikka Saari. Yksittäistapaus on saanut Elokuvasäätiön tuotantotuen viime keväänä.

Festivaalin palkintotiedote:https://filmfestivalen.no/en/awards-presented-at-the-46th-norwegian-international-film-festival/