Vedenneito voitti kotimaisen kilpailun pääpalkinnon Oulun kansainvälisillä lasten- ja nuortenelokuvafestivaaleilla

25.11.2019

Petteri Saarion ohjaama dokumenttielokuva Vedenneito on voittanut Oulun kansainvälisten lasten- ja nuortenelokuvafestivaalien kotimaisen kilpailun. Katso minuun -palkinnon arvo on 1500€ ja sen myöntää Kirkon mediasäätiö. Festivaali järjestettiin tänä vuonna 38. kerran.

Vedenneito sai kotimaan ensi-iltansa elokuvateattereissa 5.4.2019 ja kansainvälisen ensi-iltansa arvostetuilla Zlinin elokuvafestivaaleilla Tsekeissä kesäkuussa 2019. Sittemmin elokuva on kilpaillut festivaaleilla myös Chilessä (Festival Ojo de Pescado), Virossa (Matsalu Nature Film Festival), Saksassa (MICHEL Kinder und Jugend Filmfest,) Tanskassa (BUSTER Film Festival) sekä Yhdysvalloissa (Chicago International Children’s Film Festival).

Seuraavaksi Emikan ja Antin seikkailuja nähdään Amsterdamissa, kun Vedenneito -elokuvasta leikattu versio Talvinen järvi saa ensi-iltansa IDFAssa 26.11.2019. International Documentary Filmfestival Amsterdam on maailman arvostetuin dokumenttielokuvafestivaali, ja elokuva kilpailee Kids & Docs -kategoriassa.

Tekijöiden seuraava lastenelokuva kertoo kahdeksanvuotiaan saamelaispoika Niillaksen seikkailuista Utsjoen huikean kauniissa maisemissa, tunturien kainalossa.

”Oulun lasten ja nuortenelokuvafestivaali on perinteikäs ja arvostettu festivaali, ja on erityisen hienoa että Vedenneito palkitaan juuri täällä, kotimaisen yleisön edessä ja täysien festivaaliesitysten jälkeen”, toteavat elokuvan tuottajat Elina Pohjola ja Leila Lyytikäinen.

”Vedenneito tarjoaa katsojalleen innostavia samaistumiskohteita ja käsin kosketeltavaa läsnäolon tuntua. Kun Emika ja Antti tekevät luonnossa kaikenlaista jännittävää, haluan luoda katsojalle tunteen, että myös minä voin mennä luontoon ja hakea sieltä elämyksiä. Olen otettu tästä festivaalivoitosta, ja on hienoa että elokuvan viesti on tavoittanut yleisönsä hyvin”, kertoo ohjaaja Petteri Saario.

Elokuvan synopsis:

Vedenneito kertoo 13-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin riemukkaista hetkistä Saimaan saaressa huikaisevan järviluonnon keskellä, kaikkina neljänä vuodenaikana. Yhdessä serkukset menevät koskemattomaan metsään, uivat, kalastavat ja keräävät mustikoita. Talvella he yöpyvät järven jäällä, revontulten alla. Keväällä he kohtaavat maailman harvinaisimman hylkeen, saimaannorpan.

Vedenneito on henkeäsalpaavan kaunis luontosatu koko perheelle.

Lisätietoja:
Elina Pohjola / Tuottaja
elina@citizenjaneproductions.fi
+358 44 5031881