Virpi Suutari Sydneyssä Europe! Voices of Women in Film -ohjelmassa

28.5.2018

Europe! Voices of Women in Film on European Film Promotion (EFP) -organisaation lanseeraama ohjelma, jota on järjestetty Sydneyn elokuvajuhlilla vuodesta 2016 alkaen. Valinnat ohjelmaan on tehnyt festivaalin johtaja Nashen Moodley. Tarkoituksena on tuoda esiin eurooppalaisten naistekijöiden taidetta sekä auttaa tekijöitä verkostoitumaan.

Ohjelmaan valittu elokuvaohjaaja Virpi Suutari lähtee Sydneyyn elokuvansa Yrittäjä kanssa. Alkuvuodesta ensi-iltansa saanut dokumenttielokuva kertoo tämän päivän Suomesta ja pienyrittäjyydestä, kahdesta eri näkökulmasta. Se voitti maaliskuussa Tampereen elokuvajuhlilla yli 30-minuuttisten elokuvien erikoispalkinnon. Yrittäjä on esitetty kevään aikana myös mm. Visions du Réel- ja HotDocs-festivaaleilla sekä Göteborgin elokuvajuhlilla.

Sydneyn elokuvajuhlilla nähdään Suomesta myös Elli Vuorisen lyhytanimaatio Sore Eyes for Infinity sekä Aki Kaurismäen retrospektiivi.

European Film Promotion on vuonna 1997 perustettu eurooppalaista elokuvaa markkinoiva organisaatio, johon kuuluu 38 jäsenorganisaatiota 37 maasta. Suomen elokuvasäätiö on EFP:n jäsen.