Virpi Suutarin Yrittäjä valittu IDFAn Masters-sarjaan

16.10.2018

Virpi Suutarin pitkä dokumenttielokuva Yrittäjä on valittu IDFA-festivaalille Masters-sarjaan, jossa esitetään kansainvälisesti arvostettujen, pitkän linjan elokuvantekijöiden uusia teoksia. Tänä vuonna mukana uusilla teoksillaan ovat mm. Errol Morris, Sophie Fiennes, Mark Cousins, Victor Kossakovsky, Rithy Panh ja Werner Herzog.

Virpi Suutari on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista dokumenttielokuvaohjaajista. Hänen aiempia töitään ovat mm. Eleganssi (2016), Eedenistä pohjoiseen (2014), Hilton! (2013) ja Auf Wiedersehen Finnland (2010). Hänet on palkittu kahdesti Jussi-palkinnolla.

Yrittäjä kertoo yrittämisen innosta kahdessa erilaisessa Suomessa, kahden yrittäjätarinan kautta. Sen ovat tuottaneet Joonas Berghäll ja Satu Majava Oktober-yhtiölle. Elokuva sai maailmanensi-iltansa Göteborgin elokuvajuhlien dokumenttielokuvien kilpasarjassa. Sitä on sittemmin esitetty Visions du Réel -festivaalilla Sveitsissä, Pohjois-Amerikan isoimmalla dokumenttielokuvafestivaalilla Toronton Hot Docsissa sekä Sydneyn elokuvajuhlilla. Parhaillaan Yrittäjä osallistuu Chicagon kansainväliselle elokuvafestivaalille. Suomen ensi-ilta oli viime maaliskuussa Tampereen elokuvajuhlilla, jossa se voitti kotimaisen kilpailun erikoispalkinnon ja yleisöpalkinnon sekä Kirkon mediasäätiön palkinnon. Elokuvan teatteriensi-ilta oli 23.3.2018.

IDFAn Masters-sarja kokonaisuudessaan: https://www.idfa.nl/en/selection/102656/masters