Visions du Réel -festivaalilla kolme suomalaiselokuvaa kilpasarjoissa 

31.3.2020

Sveitsiläinen dokumenttielokuvafestivaali Visions du Réel järjestetään verkon kautta 17.4.–2.5.2020. 

Festivaalin kansainväliseen kilpasarjaan on valittu Johannes Lehmuskallion ja Markus Lehmuskallion pitkä elokuva Anerca, elämän hengitysFestivaali kuvailee elokuvaa runolliseksi etnografiaksi: se kertoo pohjoisen alkuperäiskansoista laulun ja tanssin keinoin. Kyseessä on elokuvan maailmanensi-ilta. 

Keskipitkien ja lyhytelokuvien kilpasarjassa on kaksi suomalaiselokuvaa. Laura Rantasen 20-minuuttinen Poikien puhelin saa niin ikään maailmanensi-iltansa Visions du RéelissäElokuvassa nuorten poikien auttavaan puhelimeen tulleet soitot kuullaan vanhempien miesten kertomina. 

Maija Blåfieldin ohjaama The Fantastic sai ensi-iltansa alkuvuodesta DocPoint-festivaalilla Helsingissä. Maaliskuussa svoitti Tampereen elokuvajuhlilla kotimaisessa kilpailussa alle 30-minuuttisten elokuvien pääpalkinnon sekä nuorisotuomariston palkinnon. Elokuvassa pohjoiskorealaiset kertovat, millaista maailmankuvaa he ovat oppineet maahan salakuljetetuista länsimaisista elokuvista. 

Myös festivaalin ammattilaispuoli järjestetään verkon kautta. Danish Bear Productionsin hanke The Mission on mukana Pitching du Réel –tapahtumassaTania Moilanen ohjaa elokuvan yhdysvaltalaisista mormoninuorista, jotka tulevat lähetystyöhön Suomeen. Elokuvan tuottajia ovat Isabella Karhu ja Juho Tanskanen. 

Lisätietoa festivaalista: visionsdureel.ch/en