Yrittäjä-elokuva jatkaa festivaalikiertoaan Visions du Réel -elokuvafestivaalilla

16.3.2018

Oktober Oy on vuosia keskittynyt kansainvälisten dokumenttielokuvien luomiseen. Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtajan noteeraama vuoden menestynein dokumenttielokuva Kuun metsän Kaisa saa luontevaa jatkoa Virpi Suutarin Yrittäjä-elokuvan muodossa.

Seuraavaksi Yrittäjä saa Sveitsin ensi-iltansa Visions du Réel -elokuvajuhlien ohjelmistossa Latitudes-ohjelmistosarjassa. Visions du Réel on yksi arvostetuimmista dokumenttielokuviin keskittyvistä elokuvafestivaaleista Euroopassa. Aiemmin Yrittäjä sai maailmanensi-iltansa Göteborgin elokuvajuhlien dokumenttielokuvien pääkilpasarjassa helmikuussa 2018. Viime viikolla Yrittäjä palkittiin kolmella eri palkinnolla Tampereen elokuvajuhlilla.

Yrittäjä on hellän koominen dokumentaarinen elokuva yrittämisen innosta ja eetoksesta, kahdesta yrityksestä kahdessa hyvin erilaisessa Suomessa. Elokuva avaa näkymän katvealueelle, jossa halutaan yhä elää ja yrittää, mutta myös moderniin Suomeen, jossa otetaan ketterästi haltuun uudet teknologiat ja globaalit toimintamallit.

Oktober Oy on tuottanut lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä menestyneitä dokumenttielokuvia. Yrittäjä-elokuvan ovat tuottaneet Oktober Oy:n Joonas Berghäll (Kuun metsän Kaisa, Äidin toive, Miesten vuoro) ja Satu Majava (Kuun metsän Kaisa, Äidin toive). 

Satu Majava kommentoi valintaa: "On erittäin hienoa huomata, miten suomalaiset dokumenttielokuvat vuosi toisensa jälkeen valloittavat maailmaa. Suomalaiset tarinat kiinnostavat myös todella arvostettuja elokuvafestivaaleja, jotka rakastuvat Oktoberin elokuviin. Odotan innolla ensi viikolla Suomessa starttaavaa Yrittäjä-elokuvan elokuvateatterilevitystä ja sitä, miten suomalaiset katsojat löytävät elokuvan."

Virpi Suutari on palkittu kahdesti Jussi-palkinnolla, ja hän on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista dokumenttielokuvaohjaajista. Suutarin dokumenttielokuvat ovat voittaneet lukuisia kansainvälisiä palkintoja ja olleet ehdolla mm. EFA-palkinnon saajaksi. Suutarin elokuviin lukeutuu mm. Eleganssi (2016), Eedenistä pohjoiseen (2014), Hilton! (2013) ja Auf Wiedersehen Finnland (2010). 

Yrittäjä-elokuvan on leikannut Jussi Rautaniemi (Hymyilevä mies, Katto, Eedenistä pohjoiseen) ja kuvannut Heikki Färm F.S.C. Musiikin on säveltänyt Sanna Salmenkallio, ja äänisuunnittelusta vastaa Olli Huhtanen.

Yrittäjä saa ensi-iltansa suomalaisissa elokuvateattereissa 23.3.2018. Sen levittää Pirkanmaan elokuvakeskus ry.

ELOKUVAN TRAILERhttps://www.youtube.com/watch?v=Iy_i3vslboA

LISÄTIETOJA, HAASTATTELUPYYNNÖT

Satu Majava
Oktober
044 581 9910satu@oktober.fi