Yrittäjä-elokuva saa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa Hot Docs -dokumenttielokuvafestivaalilla

23.3.2018

Oktober Oy:n tuottama Virpi Suutarin ohjaama elokuva Yrittäjä on aloittanut kansainvälisen festivaalikierroksen vakuuttavasti.   

Yrittäjä saa toukokuussa Pohjois-Amerikan ensi-iltansa Hot Docs -festivaalin World Showcase -sarjassa, joka esittelee vuoden hienoimpia dokumenttielokuvia. Hot Docs on Pohjois-Amerikan suurin dokumenttielokuvaan keskittyvä elokuvafestivaali, jonka yli 200 000 katsojaa saavat nähtäväkseen yli 200 elokuvaa. Hot Docs on järjestetty 24 kertaa, tänä vuonna festivaali pidetään 26.4.–6.5.   

Aiemmin Yrittäjä on kerännyt kolme palkintoa Tampereen elokuvajuhlilla. Yrittäjä on myös osana Visions du Réel -elokuvafestivaalin ohjelmistoa.  

Yrittäjä on hellän koominen dokumentaarinen elokuva yrittämisen innosta ja eetoksesta, kahdesta yrityksestä kahdessa hyvin erilaisessa Suomessa. Elokuva avaa näkymän katvealueelle, jossa halutaan yhä elää ja yrittää, mutta myös moderniin Suomeen,  jossa otetaan ketterästi haltuun uudet teknologiat ja globaalit toimintamallit.  

Oktober Oy on tuottanut lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä menestyneitä dokumenttielokuvia. Elokuvan ovat tuottaneet Oktober Oy:n Joonas Berghäll (Kuun metsän Kaisa, Äidin toive, Miesten vuoro) ja Satu Majava (Kuun metsän Kaisa, Äidin toive).   

Joonas Berghäll kommentoi valintaa näin: "Hot Docs on kiistatta Pohjois-Amerikan tärkein elokuvafestivaali dokumenttielokuvalle. On kunnia saada Pohjois-Amerikan ensi-ilta heidän ohjelmistossaan.”   

Virpi Suutari on palkittu kahdesti Jussi-palkinnolla, ja hän on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista dokumenttielokuvaohjaajista. Suutarin dokumenttielokuvat ovat voittaneet lukuisia kansainvälisiä palkintoja ja olleet ehdolla mm. EFA-palkinnon saajaksi. Suutarin elokuviin lukeutuu mm. Eleganssi (2016), Eedenistä pohjoiseen (2014), Hilton! (2013) ja Auf Wiedersehen Finnland (2010).   

Elokuvan on leikannut Jussi Rautaniemi (Hymyilevä mies, Katto, Eedenistä pohjoiseen) ja kuvannut Heikki Färm F.S.C. Musiikin on säveltänyt Sanna Salmenkallio, ja äänisuunnittelusta vastaa Olli Huhtanen.  

Yrittäjä saa ensi-iltansa suomalaisissa elokuvateattereissa 23.3.2018. Sen levittää Pirkanmaan elokuvakeskus Ry.   

ELOKUVAN TRAILER https://www.youtube.com/watch?v=Iy_i3vslboA      

LISÄTIETOJA, HAASTATTELUPYYNNÖT 

Satu Majava
Oktober
044 581 9910
satu@oktober.fi