DocPoint IMPACT 2021 -hankehaku on auki

22.1.2021

DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n tiedote

Dokumenttielokuvan vaikuttavuustuottamisen koulutuskokonaisuus DocPoint IMPACT järjestetään neljännen kerran keväällä 2021. Tapahtuman hankehaku on nyt auki dokumenttielokuvan tuotannoille ja niiden tekijöille.

Hakuaika ja aikataulu

Hae mukaan 28.2.2021 mennessä osoitteessa: https://docpointimpact.fi/dokumenttielokuva-ja-vaikuttavuus/hakulomake/

Hakemus tehdään suomenkielisenä. Kustakin hankkeesta voi koulutukseen osallistua kaksi edustajaa.

Mukaan valitut dokumenttielokuvatuotannot julkaistaan 8.3.2021.

Koulutusjaksoja on kaksi, ja ne toteutetaan etäyhteyksin. Ensimmäinen jakso on 30.–31.3.2021 ja toinen 4.–5.5.2021. Elokuvahankkeet esitellään yleisölle avoimessa IMPACT-päivässä 6.5.2021.

Ohjelma ja kouluttajat

Elokuvantekijät saavat koulutuksen aikana monipuolisen perehdytyksen vaikuttavuustyöhön, sen suunnitteluun ja käytännön toteuttamiseen. Koulutuksessa kartoitetaan kunkin hankkeen vahvuudet, ja suunnitellaan kumppaniverkostoa ja vaikuttavuuskampanjan rahoitusta. Hankkeet saavat neuvoa omien vaikuttavuustavoitteidensa määrittelyyn. Koulutusta on aiempiin vuosiin verrattuna räätälöity yhä paremmin Suomeen sopivaksi, kansainvälistä puolta kuitenkaan unohtamatta.

Pääkouluttajat ovat kokeneita alan osaajia, elokuvatuottaja Liisa Karpo (napafilms) ja vaikuttavuustuottaja Sini Hormio. Kansainvälisen näkökulman tuo tuottaja-kouluttaja Ove Rishøj Jensen (Paradiddle Pictures, Tanska). Lisäksi mukana on vaihtuvia luennoitsijoita yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja yritystoiminnan aloilta.

Valintakriteerit

Mukaan hakevien hankkeiden edustajien on sitouduttava koulutukseen koko mainittujen koulutuspäivien sekä IMPACT-päivän ajaksi.

Hankkeella tulee olla vähintään yksi tuotannon kehittelyvaiheen myönteinen rahoituspäätös. Mukaan ei voi hakea valmiilla elokuvalla, eikä mikäli elokuvan leikkaus on jo päättynyt.

Koulutusmaksu on 120 euroa (alv 0%) per elokuvahanke/kampanja. Hinta sisältää koulutuksen 2 henkilölle. Koulutusmaksu laskutetaan ennen koulutuksen alkamista.

Mikä on DocPoint IMPACT?

DocPoint IMPACT on tapahtumakokonaisuus, joka koostuu elokuvantekijöille suunnatuista vaikuttavuustuottamisen koulutuksista sekä kaikille avoimesta verkostoitumistilaisuudesta ja dokumenttielokuvahankkeiden esittelystä. DocPoint IMPACTin tarkoituksena on luoda verkosto, jossa dokumenttien tekijät ja yhteiskunnalliset toimijat työskentelevät yhdessä lisätäkseen yhteiskunnallista, sosiaalista ja ympäristön hyvinvointia. Elokuvantekijöiden lisäksi verkosto muodostuu yrityksistä, yhdistyksistä, säätiöistä, tiedeyhteisöistä, tutkijoista, median edustajista, kansalaisjärjestöistä ja aktiivisista kansalaisista.

Suunnitteluryhmä

Vuoden 2021 koulutuksen suunnittelusta vastaa työryhmä, jossa toimivat DocPointin hallituksen puheenjohtaja Outi Rousu, tuottaja Liisa Karpo, vaikuttavuustuottaja Sini Hormio, tuottaja Sami Jahnukainen, tuottaja-kouluttaja Ove Rishøj Jensen sekä DocPointin toiminnanjohtaja Tapio Riihimäki.

Lisätietoja:

www.docpointimpact.fi