Rotterdamin elokuvajuhlille valittu Captured ja Kukaan ei katso sinua

18.1.2022

International Film Festival Rotterdam järjestetään 26.1.–6.2.2022 verkossa.

Kuva: Captured

Hanna Haaslahden teos Captured sekä Jesse Jalosen elokuva Kukaan ei katso sinua silmiin ovat osa festivaalin Press & Industry -ohjelmistoa.

Hanna Haaslahden immersiivinen installaatio Captured valittiin Rotterdamin Art Directions -ohjelmaan. Siihen kuuluu teoksia, jotka laajentavat elokuvallista ilmaisua VR-teoksiin, näyttelyihin ja performansseihin. Lontoon elokuvajuhlilla viime syksynä ensi-illassa ollut teos on saanut elokuvasäätiöltä tuotantotukea.

Lue Haaslahden haastattelu viime syksyltä

Kukaan ei katso sinua silmiin

Kukaan ei katso sinua silmiin

Jesse Jalosen ohjaama Kukaan ei katso sinua on mukana lyhyiden ja keskipitkien elokuvien sarjassa. Dokumenttia ja fiktiota yhdistelevä 65-minuuttinen elokuva on kuvattu vuoden 2010 Nokia C5 -kännykällä. Siinä seurataan yksinhuoltajaisä Tuomasta, joka joutuu ongelmiin lastensuojelun kanssa näkymättömyytensä vuoksi. Toinen päähenkilö Ninni tapaa internet-rakkaansa ensimmäisen kerran tosielämässä, mutta silloinkin heidän välillään on kamera.

Elokuvan on tuottanut Ella Ruohonen Aalto-yliopiston Elokuva- ja lavastustaiteen laitoksella yhteistyössä Fossi Filmsin kanssa. Se on Jalosen lopputyö elokuvaohjauksen pääaineesta Aalto-yliopistossa.

IFF Rotterdam