200 tukipäätöstä lokakuun toisessa päätöskokouksessa

19.10.2023

Elokuvasäätiön hallitus jakoi lokakuun puolivälissä 346 200 euroa tukea.

Kuva: Future Film sai tukea pakistanilaisdraama Joylandin (ohj. Saim Sadiq) maahantuontiin.

Eniten varoja myönnettiin käsikirjoittamiseen. Fiktiivisten elokuvien ja sarjojen käsikirjoitusapurahoja haettiin 154 hakemuksella yli miljoonan euron arvosta. Apurahoja myönnettiin 34 hankkeelle 190 000 euroa, eli myönteisen päätöksen sai noin 22 prosenttia hakijoista.

Apurahoja myönnettiin 23 pitkälle fiktioelokuvalle, joista kolme on lapsille tai nuorille suunnattuja, neljälle draamasarjalle ja seitsemälle lyhytelokuvalle, joista kaksi on animaatioita. Apurahan saivat mm. Ilona Ahti, Aleksi Delikouras, Tia Kouvo, Maarit Lalli, Leo Viirret ja Ali Jahangiri työryhmineen.

Elokuvien maahantuontitukea sai kuusi hanketta yhteensä 45 500 euroa. Hakemuksia tällä kierroksella oli 15. Tukea haettiin tänä vuonna kaikkiaan yli miljoona euroa, joka on kaksinkertainen määrä keskimääräiseen vuoteen verrattuna. Tämä on kaikkien aikojen ennätys maahantuontituen 30-vuotisessa historiassa. Entistä useampi hanke jäi tästä syystä ilman tukea.

Kuuden tuetun elokuvan joukossa on mm. Cannesissa ensi-iltansa saanut pakistanilaisdraama Joyland, Karkkilaan sijoittuva ranskalainen dokumenttielokuva Cinéma Laika ja amerikkalainen jännityselokuva Reality.

Esityksen ja levityksen varoista myönnettiin lisäksi koulutustukea yhteensä 7030 euroa neljälle hakijalle sekä tukea elokuvien kuvailutulkkaukseen ja heikkokuuloisten tekstitykseen yhteensä 16 805 euroa kolmelle elokuvalle.

Kulttuuriviennin tukia myönnettiin 86 865 euroa 23 hakemukselle, joista kaksi oli hanketukea, yksi materiaali- ja markkinointitukea ja 20 matkatukea. Hanketuella edistettiin Kuolleet lehdet- ja Máhccan – Kotiinpaluu -elokuvien kansainvälisiä festivaalilanseerauksia.

Selaa tukipäätöksiä