Aurora avaa suomalaisen elokuvan tapahtuman Belgradissa

4.4.2022

7.–11. huhtikuuta järjestettävässä tapahtumassa teemana on rakkaus uusissa suomalaiselokuvissa.

Kuva: Aurora / Dionysos Films

Serbian pääkaupungin Belgradin kulttuurikeskuksessa järjestettävän tapahtuman kahdeksan elokuvaa on kuratoinut serbialainen ohjaaja ja käsikirjoittaja Stefan Arsenijević. Pandemian vuoksi edellisestä suomalaisen elokuvan tapahtumasta on jo neljä vuotta.

Elokuvia yhdistäväksi teemaksi Arsenijević nostaa rakkauden, ja kehottaa tapahtuman esittelyssä yleisöä olemaan avoimia yllätyksille. Torstaina 7.4. avajaiselokuvana esitetään Miia Tervon draamakomedia Aurora, jonka miespääosan esittäjä Amir Escandari on vieraana festivaalilla. Vieraaksi tapahtumaan saapuu myös Ville Jankeri, jonka ohjaama Metsäjätti on ohjelmistossa.

Belgradilaisyleisöt pääsevät näkemään monimuotoisia rakkauden kuvauksia myös elokuvissa Tove (ohj. Zaida Bergroth), Ensilumi (ohj. Hamy Ramezan), Koirat eivät käytä housuja (ohj. J-P Valkeapää), Seurapeli (ohj. Jenni Toivoniemi), Teräsleidit (ohj. Pamela Tola) ja Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia (ohj. Teemu Nikki). 

Belgradin suomalaisen elokuvan viikkoa järjestävät Suomen elokuvasäätiö, Suomen suurlähetystö Serbiassa sekä Belgradin kulttuurikeskus. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2010 alkaen joka toinen vuosi, pandemian aiheuttamaa taukoa lukuun ottamatta.

Tapahtuman esittely