DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali siirtyy tänä vuonna verkkoon

11.1.2021

DocPointin tiedote

20-vuotisjuhlavuottaan viettävä DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään verkkofestivaalina 29.1.–7.2.2021. Alkuperäisenä ideana oli järjestää juhlavuoden DocPoint sekä elokuvateattereissa että verkkonäytöksinä, mutta Helsingin ja Uudenmaan alueen koronarajoitusten takia DocPoint järjestetään pelkästään verkkofestivaalina.

Nykyisessä epidemiatilanteessa ja uusien koronarajoitusten myötä meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin siirtyä kokonaan verkkoon tänä vuonna. Hyvä puoli tässä on kuitenkin se, että nyt DocPointista pääsee nauttimaan yhtä helposti kaikkialla Suomessa. Tarjolle tulee tuttuun tapaan hieno kattaus kotimaisia ja kansainvälisiä elokuvia. Luvassa on upea festivaali, sanoo DocPointin toiminnanjohtaja Tapio Riihimäki.

DocPointin juhlavuoden ohjelmisto pysyy oheistapahtumia lukuun ottamatta pitkälti ennallaan. Tarjolla on kattava otos tämän hetken kiinnostavimpia dokumenttielokuvia niin meiltä kuin maailmaltakin. Luvassa on monta maailmanensi-iltaa, kansainvälisillä festivaaleilla jo palkittuja elokuvia sekä muita kiinnostavia uutuuksia.

Tämän vuoden teemat korostavat muun muassa monimuotoisuutta, ympäristöä ja yhteisöllisyyttä, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Kati Juurus.

DocPointin koko ohjelmisto julkistetaan torstaina 14.1. 2021. Lipunmyynti alkaa perjantaina 22.1.

docpointfestival.fi