Eveliina Kantola aloittaa elokuussa tukiesittelijänä

7.5.2024

Kantola on uusi lyhyt- ja dokumenttielokuvien tuotannon tukien esittelijä.

Eveliina Kantola on valittu elokuvasäätiön uudeksi tukiesittelijäksi. Tehtävään kuuluu valmistella ja esitellä lyhyt- ja dokumenttielokuvien kehittämis- ja tuotantotuen tukipäätökset Suomen elokuvasäätiön hallituksen päätettäväksi.

”Kotimaisen lyhyt- ja dokumenttielokuvan ja niiden tekijöiden tukeminen on osaltaan mahdollistamassa kiinnostavan, puhuttelevan ja moniäänisen elokuvan elinvoimaisuutta ja tulevaisuutta”, Kantola sanoo. ”Olenkin siksi innoissani päästessäni toimimaan tukiesittelijän vastuullisessa tehtävässä. Odotan saavani luettavakseni hakemuksia, joiden sisällöstä huokuu tavoite tehdä ammattimaisesti elokuvia kiinnostavista aiheista.”

”Olemme todella iloisia saadessamme joukkoomme tekijän, jolla on erinomainen kokemus dokumenttielokuvien tuottamisesta ja kansainvälisestä rahoittamisesta”, elokuvasäätiön johtaja Lasse Saarinen toteaa.

Kantola siirtyy elokuvasäätiöön Yellow Film & TV -tuotantoyhtiöstä. Hän on urallaan työskennellyt dokumenttielokuvien ja tv-ohjelmien parissa tuottajana, ohjaajana ja käsikirjoittajana. Kantola valmistuu kesällä Aalto-yliopiston elokuvataiteen maisteriohjelmasta pääaineenaan elokuva- ja tv-tuotanto.

Tukiesittelijän työ elokuvasäätiöllä on määräaikainen – tehtävän enimmäiskesto on viisi vuotta. Kantola seuraa tehtävässä Iris Olssonia, jonka pesti päättyy kesällä. Eveliina Kantola aloittaa elokuvasäätiöllä elokuussa 2024.