Hyvää Säätiöpäivää!

2.10.2023

Suomen elokuvasäätiö on itsenäinen säätiö, joka kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuripolitiikan toimialan ohjaukseen. Haluamme myös tulevaisuudessa toimia säätiömuotoisena elokuva-alan parhaaksi.

Tärkein positiivinen asia säätiömuodossa on itsenäisyys ja vapaus päätöksenteossa. Vaikka Suomen elokuvasäätiö jakaakin valtionavustuksia virkavelvollisuudella, on meillä mahdollisuus sisäisesti päättää tukimuodoistamme ja niihin kohdistuvista taloudellisista panostuksista.

Nykyisessä erittäin voimakkaassa muutostilanteessa oleva av-alan tuotanto ja esitys- sekä jakelutoiminta vaatii sellaista joustavuutta, minkä juuri säätiömuoto mahdollistaa. Tämä koskee myös elokuvasäätiön muuta av-kulttuuria tukevaa toimintaa kuin tukivarojen jakoa.

On myös hyvä, että tukien ja toiminnan esittelijät ja päättäjät ovat kasvollisia tiedossa olevia henkilöitä – se lisää toiminnan läpinäkyvyyttä.

Itsenäisenä säätiönä Suomen elokuvasäätiö voi myös pitää alan asioita ja ongelmia esillä julkisuudessa oman harkintansa mukaan.

Mikä Säätiöpäivä?
Säätiöpäivää vietetään koko Euroopassa vuosittain 1.10. Säätiöpäivänä kerrotaan säätiöiden hyväätekevästä työstä ympäri Eurooppaa. Tapahtumaa koordinoi Suomessa Säätiöt ja rahastot ry.