Järjestä pop-up-näytös Lyhytelokuvapäivänä!

13.11.2023

Lyhytelokuvapäivää vietetään tänä vuonna yhdettätoista kertaa 21.12.2023, ja sitä juhlistetaan aikavälillä 14.–21.12.2023.

Kuva: elokuvasta Tuolla puolen / Bufo

Ranskasta lähtöisin olevan päivän tarkoitus on vahvistaa lyhytelokuvien näkyvyyttä ja tuoda lyhytelokuvia lähemmäksi elokuvan ystäviä ympäri Suomen matalalla kynnyksellä. Suomen elokuvasäätiö on yksi kampanjan yhteistyökumppaneista.

Lyhytelokuvapäivä jakaa elokuvan ilosanomaa tänäkin vuonna suoraan kotisohville, kouluihin, kirjastoihin, elokuvateattereihin ja kaikenlaisiin muihin pop-up-tapahtumiin tapahtumaviikon aikana. Valittavana on seitsemän eri pop-up-pakettia, joista yhden on kuratoinut elokuvasäätiön lyhytelokuvien kulttuuriviennin suunnittelija Otto Suuronen.

Elokuvasäätiön paketti on nimeltään Oi veljet ja siskot, missä lienet? – eläviä kuvia sisarussuhteista, ja se sisältää neljä lyhytelokuvaa sisarussuhteista, arkipäiväisistä tapahtumista hellyyden kautta riippuvuussuhteeseen ja aina tuonpuoleiseen. Paketin elokuvat ovat Pieni elokuva sisarussuhteista (Pia Andell, 2001), Syntymävika (Kaisa El Ramly, 2016), Pupu (Jani Ilomäki, 2020) ja Tuolla puolen (Janne Reinikainen & Iddo Soskolne, 2015).

Ilmoittaudu näytöksen järjestäjäksi (Google Forms -lomake)

Lyhytelokuvapäivä