Käsikirjoitusapurahoja 31 fiktiohankkeelle

29.6.2021

Kesäkuun toisessa päätöskokouksessa Suomen elokuvasäätiön hallitus jakoi yhteensä 288 819 euroa tukea – käsikirjoitusapurahojen lisäksi kulttuurivientiin sekä esitykseen ja levitykseen.

Käsikirjoitusapurahoja haettiin 903 900 arvosta 129 hankkeelle. Apurahoja myönnettiin 174 800 euroa 31 hankkeelle, eli 24 % hakemuksista sai positiivisen päätöksen. Käsikirjoitusapurahaa myönnettiin 19 pitkään fiktioelokuvaan, kahdeksaan lyhytelokuvaan ja neljään draamasarjaan. Pitkistä elokuvista yksi on lastenelokuva ja lyhytelokuvista yksi on animaatio.

Apurahansaajia ovat mm. Miia Tervo, Suvi West, Annika Grof ja Hassan Blasim. Useiden alkuperäisaiheiden lisäksi apurahalla kirjoitetaan mm. Laila Kinnusesta ja Nukkumatista sekä sovitetaan elokuvaksi Reko Lundánin näytelmiä. Käsikirjoitusapurahansaajissa on myös kolme elokuvakoulujen PITCH2021-voittajaa.

Maahantuontitukea myönnettiin ruotsalaisen jalkapallodraaman Tigrar sekä iranilaisdraaman Sun Children levitykseen. Kaksi hakijaa sai tukea elokuvan kuvailutulkkauksen ja heikkokuuloisten tekstityksen valmistamiseen. Näiden neljän tuen yhteissumma on 31 619 euroa.

Kulttuuriviennin puolelta tuettiin elokuvien Hytti nro 6 ja Guled & Nasra lanseeraamista Cannesin elokuvajuhlilla, Myrsky-lyhytelokuvan kansainvälistä lanseeraamista sekä Muistojeni kahvila -elokuvan kansainvälisen esityskopion valmistamista. Kulttuuriviennin tukia myönnettiin näille neljälle hankkeelle yhteensä 82 400 euroa.

Katso kaikki tukipäätökset