Kesäkuun toisessa päätöskokouksessa jaettiin käsikirjoitusapurahoja sekä kulttuuriviennin ja levityksen tukia

3.7.2024

Elokuvasäätiön hallitus teki kesäkuun toisessa päätöskokouksessa 238 päätöstä ja jakoi 326 515 euroa tukea ja apurahoja. Suurin osa päätöksistä oli fiktiivisten elokuvien ja sarjojen käsikirjoitusapurahoja, joiden lisäksi jaettiin kulttuuriviennin ja levityksen tukia.

Kuva: Future Film sai maahantuontitukea Paola Cortellesin ohjaaman italialaisdraaman Ainahan on huominen levitykseen Suomessa.

Käsikirjoitusapurahoissa läpimenoprosentti on kaikista tukimuodoista pienin. Tällä vuoden toisella fiktiivisten elokuvien ja sarjojen hakukierroksella vain 17 % hakemuksista sai myönteisen päätöksen.

Apurahoja haettiin 196 hankkeelle 1 383 000 euron arvosta. Apurahoja myönnettiin 33 hankkeelle 178 000 euroa. Mukana oli seitsemän draamasarjaa, neljä lyhytelokuvaa, yksi pitkä animaatioelokuva ja 21 pitkää fiktioelokuvaa, joista neljä on suunnattu lapsille tai nuorille.

Kulttuuriviennin tukia myönnettiin yhteensä 54 015 euroa 20 hakemukselle, joista kolme on markkinointi- ja materiaalitukia, kaksi hanketukia, 14 matkatukia ja yksi kansainvälisen elokuvateatterilevityksen hanketuki (Myrskyluodon Maijan Viron-levitykseen).

Hanketuella kehitetään Hevimpi reissu -komedian kansainvälistä brändiä ja järjestetään suomalaisen genre-elokuvan showcase Etelä-Koreassa.

Levityksen tukivaroista kaksi elokuvaa, Hevimpi reissu ja Hard to Break, sai yhteensä 11 000 euroa kuvailutulkkauksen ja heikkokuuloisten tekstityksen valmistamiseen.

Maahantuontitukea haettiin tällä kierroksella 230 000 euron arvosta 16 elokuvalle. Tukea pystyttiin myöntämään kahdeksalle elokuvalle yhteensä 77 500 euroa.

Maahantuontituen avulla Suomessa levitetään ja markkinoidaan mm. Agnieszka Hollandin unkarilaisdraamaa Green Border, Paola Cortellesin italialaista draamakomediaa Ainahan on huominen sekä ruotsalaisohjaaja Levan Akinin Istanbuliin sijoittuvaa draamaa Crossing.

Selaa tukipäätöksiä