KULTA ry:n jäsenjärjestöiltä 31 000 euron lahjoitus Unicefille

4.3.2022

Myös elokuvasäätiö on mukana lahjoituksessa, jolla autetaan Venäjän hyökkäyssodasta kärsiviä Ukrainan lapsia. 

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry jäsenjärjestöineen lahjoittaa yhteensä 31 000 euroa Unicefin kautta Ukrainan lapsille. Lukuisat muutkin kulttuuritoimijat, alan yritykset ja järjestöt, ovat tehneet merkittäviä lahjoituksia avustusjärjestöille. 

KULTA ry on lokakuussa 2018 toimintansa aloittanut kulttuurin ja taiteen edunvalvoja. Suomen elokuvasäätiön lisäksi järjestöön kuuluu muita kulttuuri- ja taidealan ammattimaisia tuki- ja tuottajaorganisaatioita.

KULTA ry ja jäsenjärjestöt kannustavat kulttuurialaa tukemaan ukrainalaisia taiteentekijöitä

Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry ja sen jäsenjärjestöt kannustavat kulttuuri- ja taidealan toimijoita ja työnantajia tarjoamaan ukrainalaisille taiteentekijöille residenssejä ja muuta konkreettista tukea: olemme heille avoinna ja vastaanottavaisia.

Nykytaiteen tiedotuskeskus Frame Contemporary Art Finland tarjoaa eri taiteenalojen toimijoille mahdollisuuden jakaa tietoa residenssimahdollisuuksista ja muista konkreettisia toimista, toimien tämän tiedon yhteyspisteenä. Frame viestii näistä mahdollisuuksista ukrainalaisille taiteen ja kulttuurin toimijoille verkostojensa kautta.

Alla linkissä on suomeksi käännettynä ukrainalaisten kulttuuritoimijoiden vetoomus, jossa vaaditaan kansainvälistä kulttuuriyhteisöä asettamaan pakotteita, jotka rajoittavat Venäjän läsnäoloa kansainvälisessä kulttuurielämässä.

Lue vetoomus suomeksi (PDF-tiedosto)