Lokakuussa 30 fiktioelokuvalle ja -sarjalle käsikirjoitusapurahaa

26.10.2021

Tukea jaettiin myös kulttuurivientiin ja levitykseen.

Vuoden kolmannella kierroksella fiktioelokuvien ja -sarjojen käsikirjoitusapurahoja haettiin 95 hankkeelle yhteensä 704 900 euroa. Suomen elokuvasäätiön hallitus myönsi apurahaa 30 hankkeelle yhteensä 163 400 euroa.

Tukea saaneiden joukossa on 18 pitkää fiktioelokuvaa, kuusi draamasarjaa, neljä lyhytelokuvaa ja yksi animaatiosarja sekä yksi lyhyt animaatioelokuva. Apurahaa saivat mm. Reetta Aalto ja Philip Teir omien kirjojensa sovittamiseen käsikirjoituksiksi. Eriikka Etholén-Paju sovittaa Aino Kallaksen Sudenmorsiamen, ja Kaarina Hazard ja Leea Klemola tarttuvat #metoo-ilmiöön. Kylmän sodan maailma on läsnä Lauri Haukkamaan ja Tuomas Kailan hankkeissa. Anna Nykyrin ja Maija Nurmion lyhyessä tanssielokuvassa mummot ja vaarit maalaavat graffiteja.

Markkinointi- ja levitystukea haettiin 12 hakemuksella. Tukea myönnettiin 451 000 euroa seitsemälle hakijalle. Pitkien fiktioelokuvien lisäksi tukea sai yksi pitkä dokumenttielokuva sekä Lyhytelokuvapäivä 2021 -hanke.

Kaksi hakijaa sai tukea elokuvien kuvailutulkkauksen ja heikkokuuloisten tekstityksen valmistamiseen. Tukea myönnettiin yhteensä 11 860 euroa.

Ulkomaisten elokuvien maahantuontitukea haettiin kahdeksalle elokuvalle ja myönnettiin kuudelle, yhteensä 86 900 euroa. Tuetut elokuvat ovat Ranskasta, Iranista, Hongkongista ja Saksasta.

Lokakuussa kulttuuriviennin tukia myönnettiin yhteensä 6560 euroa kahdeksalle hakemukselle, joista yksi on materiaalituki ja seitsemän matkatukea.

Lue tiedote muista lokakuun tukipäätöksistä

Kaikki tukipäätökset