Matkusta lyhytelokuvan äärelle – Lyhytelokuvapäivää vietetään 21.12.2022

7.12.2022

Elokuvasäätiön lyhytelokuvapaketissa on teemana on ”Aina matkalla jonnekin”.

Suomessa vietetään kansainvälistä Lyhytelokuvapäivää 21.12.2022 jo kymmenettä kertaa! Tätä Ranskasta alkuisin olevaa päivää vietetään viidessätoista maassa, ja sen tavoitteena on lisätä lyhytelokuvan näkyvyyttä sekä tuoda lyhytelokuvanäytöksiä kaikille elokuvan ystäville.

Tänä vuonna Suomessa päivää järjestävään työryhmään kuuluvat Tampereen elokuvajuhlat, Yle, AV-arkki, Suomen elokuvasäätiö, Helsinki International Film Festival Rakkautta & Anarkiaa, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, Turku Animated Film Festival ja Ihmefilmi. Hankkeen rahoittajana toimii Suomen elokuvasäätiö.

Lyhytelokuvapäivä

Aina matkalla jonnekin

Lasti (ohj. Max Ovaska)

Lasti (ohj. Max Ovaska)

Oman pop-up-tapahtuman järjestäjille on tarjolla Lyhytelokuvapäivän elokuvapaketteja, joista yhden on kuratoinut Suomen elokuvasäätiön kulttuuriviennin suunnittelija Otto Suuronen. Aina matkalla jonnekin -lyhytelokuvapaketti kuljettaa katsojaa maalla, merellä ja ilmassa, raitiotievaunulla, laivalla, lentokoneella ja kumiveneellä. Lyhyissä tarinoissa kuljetaan huumorin, draaman ja rikoksen poluilla. Minne ikinä päädytäänkin, ollaan puolitiessä jostain.

Tutustu elokuviin

Lisätietoa tapahtuman järjestämisestä

Lyhytelokuvapäivä Kino K13:ssa

Play Rape (ohj. Anna Paavilainen)

Play Rape (ohj. Anna Paavilainen)

Esitämme Katajanokan Kino K13:ssa Lyhytelokuvapäivän elokuvateatteripaketin keskiviikkona 21.12. Ilmaisnäytöksiä on kaksi, klo 17 ja klo 19, ja niihin tulee lunastaa lippu etukäteen.

Näytöksissä esitetään Matka lyhyestä pitkään -paketti. Se sisältää viisi varhaisempaa lyhytelokuvaa ohjaajilta, jotka ovat tänä vuonna debytoineet pitkän näytelmäelokuvan tekijöinä. Esillä olevat ohjaajat ovat Anna Paavilainen, Mikko Myllylahti, Aino Suni, Reetta Huhtanen ja Hanna Bergholm. Elokuvat on tekstitetty englanniksi, näytöksen kesto on 82 min ja ikäraja 12.

Tutustu ohjelmistoon ja lunasta ilmaislippu:

Lyhyesti kerran kuussa