Mikko Mäkelän elokuva Sebastian on valittu Sundancen kilpasarjaan

7.12.2023

Suomalaisohjaaja Mikko Mäkelän draamaelokuva Sebastian saa ensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaalin World Cinema Dramatic Competition -kilpasarjassa.

Tammikuun lopulla Yhdysvaltain Utahissa järjestettävä Sundance Film Festival on Yhdysvaltojen merkittävin elokuvafestivaali.

Sebastian on henkilövetoinen draama identiteetistä, autofiktiosta ja autenttisuuden etsimisestä. Elokuvassa Max, parikymppinen lontoolainen kirjailija, aloittaa kaksoiselämän seksityöntekijänä tehdäkseen taustatutkimusta esikoisromaaniaan varten. Elokuvan pääosaa esittää Ruaridh Mollica.

”On upeaa päästä jakamaan elokuva ensimmäistä kertaa yleisön kanssa juuri Sundancessa, jonka taiteellista riippumattomuutta ja rohkeutta arvostavaa ohjelmistolinjaa olen aina ihaillut,” ohjaaja Mikko Mäkelä kertoo.

”Niin monen ohjaajaesikuvani teokset ovat saaneet ensi-iltansa tällä legendaarisella festivaalilla, on todellinen kunnia tulla valituksi sen ohjelmistoon tänä festivaalin juhlavuonna. Kameran takaa elokuva on pitkälti suomalaisten tekijöiden käsialaa, ja on erityisen hienoa, että tämänkin elokuvan myötä kotimaisen elokuvaosaamisen uusi aalto jatkaa kansainvälistä esiintuloaan.”

Lontoossa, Glasgowssa ja Brysselissä kuvattu elokuva on elokuvasäätiön tukema yhteistuotanto Iso-Britannian, Suomen ja Belgian välillä. Elokuvan brittiläisenä päätuottajana toimii James Watson Bêtes Sauvages -tuotantoyhtiöstä ja suomalaisina osatuottajina Aleksi Bardy sekä Severi Koivusalo Helsinki-filmiltä.

Käsikirjoittaja-ohjaaja Mäkelän lisäksi muita suomalaisia taiteellisia vastaavia ovat kuvaaja Iikka Salminen, leikkaaja Arttu Salmi, valaisija Miska Rämö, äänisuunnittelija Enos Desjardins sekä säveltäjä Ilari Heinilä. Suomalaisesta rahoituksesta vastaa Suomen elokuvasäätiö, Yle sekä Finnish Impact Film Fund.

Sundance Film Festival järjestetään Utahin Park Cityssä 18.–28.1.2024.

Sundance Film Festival