Riitta Haapiainen jää eläkkeelle, uudeksi teatterinhoitajaksi valittu Reeta Onninen

8.2.2021

Elokuvasäätiön Kino K-13 -elokuvateatterissa tapahtuu henkilöstömuutoksia keväällä.

Elokuvasäätiön pitkäaikainen teatteripäällikkö Riitta Haapiainen siirtyy eläkkeelle huhtikuussa. Teatterinhoitajaksi on palkattu Reeta Onninen, joka aloittaa tehtävässä 1.3.2021.

Onninen siirtyy elokuvasäätiöön Korjaamo Kinosta, jossa hän on toiminut asiakaspalveluvastaavana. Hän on työskennellyt pitkään elokuvakoneenhoitajana muun muassa Kino Reginassa, Orionissa, Finnkinolla sekä useilla elokuvafestivaaleilla.

”Elokuvakoneenhoitajana iloitsen tilaisuudesta päästä osaksi Suomen elokuvasäätiön työtä elokuvakulttuurin edistämiseksi aikana, jolloin elokuvanäytösten antamisen merkitys on erityisen korostunut”, Onninen sanoo.

Riitta Haapiainen aloitti työnsä elokuva-alalla MTV:n elokuvalaboratoriossa vuonna 1977. Myöhemmin hän työskenteli elokuvateattereissa ja -festivaaleilla monissa eri tehtävissä. Elokuvasäätiöllä Haapiainen on ollut vuodesta 2001 alkaen. Ensi maaliskuussa hän on tuomaristossa valitsemassa elokuvasäätiön myöntämää Risto Jarva -palkintoa Tampereen elokuvajuhlilla.

Työssään ihmisten parissa viihtynyt Riitta jättää terveiset:

”Lämmin kiitos elokuvasäätiölle mielenkiintoisesta, vaihtelevasta työstä ja kaikille säätiön ihmisille hyvästä, kannustavasta työtoveruudesta. Kiitos myös kaikille teille talon alakerran työhuonenaapurit: Gofilex, Meguru ja Soundefilm – olette aina antaneet ammattitaitonne avuksi, kun sitä on tarvittu. Ja erityisen suuri kiitos teknikollemme Tomi Sonckille kaikista Kino K-13:ssa yhdessä viettämistämme vuosista – ilman sinua en olisi mitenkään selvinnyt kaikista vuosien varrella eteemme tulleista teknisistä muutoksista.

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, ja valtava kiitos teille ihanat, tutuiksi tulleet asiakkaat! Olette tuntuneet enemmän läheisiltä työtovereilta kuin asiakkailta. Kaikkia teitä tulen aivan varmasti kaipaamaan – paljon.

Olen ollut etuoikeutettu, kun olen saanut tehdä töitä tällä kiinnostavalla alalla, josta viimeiset yhdeksäntoista vuotta täällä Kino K-13:ssa, jota voi hyvin kutsua kotimaisen elokuvan näköalapaikaksi.

1.4.2021 on aika luovuttaa viestikapula Reetalle. Minä lähden hyvillä mielin uusiin seikkailuihin Saimaan rannoille ja Värmlannin metsiin.”

Elokuvasäätiön johtaja Lasse Saarinen kiittää Riittaa työpanoksestaan ja toivottaa Reetan tervetulleeksi:

”Riitan pitkäaikainen työpanos elokuvasäätiössä ja K-13-elokuvateatterissamme on ollut korvaamaton. Menetämme työntekijän, joka on tuntejaan laskematta hoitanut elokuvateatterimme toimintaa ja tekniikkaa parhaalla mahdollisella tavalla. Jäämme myös kaipaamaan erinomaista työtoveria, jolta olemme saaneet mainiota tukea ja mielipiteitä talomme toiminnassa.

Toivotamme samalla tervetulleeksi uuden teatterinhoitajan Reetan, jonka tausta sekä elokuvateattereissa että talkootyöläisenä monilla festivaaleilla antaa loistavan pohjan työhön meillä elokuvasäätiössä.”