Suomen elokuvasäätiön hakujärjestelmä sulkeutuu 3.9. alkaen kahdeksi viikoksi

24.8.2021

Valmistaudumme siirtymään uuteen tukihakemusjärjestelmään syyskuussa. Tietojen siirtoa varten käytössä oleva hakujärjestelmämme joudutaan sulkemaan 3.9.2021 klo 24 alkaen kahdeksi viikoksi. Sulun aikana hakujärjestelmää ei voi käyttää.

Tämä tarkoittaa kahden viikon taukoa:

  • Tukihakemusten ja -liitteiden lataamiseen
  • Väli- ja loppuselvitysten lataamiseen
  • Tukisopimusten tekemiseen
  • Tukien maksamiseen

Sulku päättyy, kun uusi tukihakemusjärjestelmä otetaan käyttöön 20.9.2021. Vanhassa järjestelmässä olevat tiedot siirtyvät sulun aikana uuteen järjestelmään eli vanhaan järjestelmään jätettyjä hakemuksia pystyy päivittämään myös uudessa järjestelmässä.

Uuteen järjestelmään kirjautuminen

Uuteen hakujärjestelmään kirjaudutaan käyttäen Suomi.fi-tunnistusta, joka on julkishallinnon asiointipalveluiden yhteinen tunnistuspalvelu. Sitä käytetään viranomaisten sähköisissä asiointipalveluissa, joissa käyttäjä pitää tunnistaa luotettavasti. Kirjautuminen asiointipalveluun tapahtuu omilla henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Vanhoilla asiakastunnuksilla ei pysty kirjautumaan uuteen hakujärjestelmään.

Kirjautuminen yrityksen tai yhteisön puolesta

Yritykselle tai yhteisölle myönnettävien tukien hakemuksia voi hallinnoida henkilö, jolle on merkitty kaupparekisterissä, yritys- ja yhteisötietojärjestelmässä (YTJ) tai yhdistysrekisterissä edustamiseen ja asiointiin oikeuttava rooli. Suomi.fi-palvelussa yrityksen tai yhteisön edustaja voi jakaa valtuuksia asioida yrityksen tai yhteisön puolesta säätiön hakujärjestelmässä myös muille henkilöille. Suomen elokuvasäätiön hakujärjestelmän käyttämistä varten annettavat valtuudet kuuluvat aihepiiriin valtionavustusten hakeminen.

Yhteisöt, jotka eivät pysty ottamaan käyttöön Suomi.fi-valtuuksia omatoimisesti, voivat tehdä hakemuksen Suomi.fi:n virkailijavaltuuttamispalvelussa. Tällaisia yhteisöjä ovat esimerkiksi kunnat ja oppilaitokset. Digi- ja väestöviraston valtuushakemusten käsittelyssä on ollut ruuhkaa, joten niiden saamisessa saattaa kestää viikkoja!

Kirjautuminen yksityishenkilönä

Yksityishenkilöt, jotka hakevat apurahaa tai tukea itselleen tai työryhmän puolesta, kirjautuvat asiointiin omilla pankkitunnuksillaan henkilökirjautumisen kautta.