Thessalonikin kilpasarjoissa Kultainen maa ja Surunkesyttäjät, Virpi Suutarilta retrospektiivi

8.3.2022

Myös The Mission ja Näin pilvet kuolevat ovat ohjelmistossa. Kreikkalainen dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 10.–20.3.2022.

Kuva: Surunkesyttäjät, Päivi Kettunen / Koko Production

Inka Achtén ohjaama Kultainen maa esitetään Thessalonikissa Newcomers-kilpasarjassa. Napafilmsin tuottama elokuva kertoo Somalimaahan muuttavasta vantaalaisperheestä, joka toivoo löytävänsä sukunsa mailta rikkauksia. Elokuva oli alkuvuodesta Göteborgin festivaalilla ja tällä viikolla se kilpailee myös Tampereen elokuvajuhlilla.

Mina Laamon ohjaama Surunkesyttäjät esitetään kokeellista kerrontaa suosivassa >>Film Forward -kilpasarjassa. Elokuva käsittelee luopumista ja surun kohtaamista. Kyseessä on Koko Production -tuotantoyhtiön elokuvan kansainvälinen ensi-ilta.

Sekä Kultainen maa että Surunkesyttäjät ovat tulleet Suomessa elokuvateattereihin alkuvuodesta 2022.

Kansanradio – runonlaulajien maa

Kansanradio – runonlaulajien maa

Virpi Suutari kuuluu kansainvälisesti arvostetuimpiin nykydokumentaristeihimme. Suutarille omistetussa retrospektiiviohjelmassa nähdään neljä pitkää elokuvaa ja kaksi lyhytdokumenttia: Kansanradio – runonlaulajien maa (2021), Aalto (2020), Yrittäjä (2018), Eleganssi (2015), Eedenistä pohjoiseen (2013) ja Auf Wiedersehen Finnland (2010).

Kansainvälisessä Open Horizons -sarjassa esitetään Tania Andersonin ohjaama The Mission, joka sai ensi-iltansa Sundancessa alkuvuodesta. Tulevaisuutta kohti katsoville elokuville suunnatussa Foresight-sarjassa on mukana Tuija Halttusen ohjaama Näin pilvet kuolevat.

Elokuvasäätiön tukemista vähemmistöyhteistuotannoista festivaalin ohjelmistossa on Simon Lereng Wilmontin A House Made of Splinters (kansainvälinen kilpailu) sekä Haidy Kanclerin Sulaneita unelmia (Newcomers-kilpailu).

Thessaloniki Documentary Festival