Valtion lisäbudjetista 5 miljoonaa euroa elokuvatuotantoyhtiöiden lisätukeen

26.2.2021

Hallitus esittää vuoden 2021 ensimmäisessä lisätalousarviossa uusia korona-avustuksia taiteen ja kulttuurin toimijoille. Suomen elokuvasäätiön jakamaan tukeen elokuvayhtiöille ehdotetaan 5 miljoonaa euroa.

Määräraha kohdistetaan avustuksiin, joilla vähennetään koronatilanteesta aiheutuvia vaikeuksia ja taloudellisia menetyksiä tuotantoyhtiöille. Tuki tulee haettavaksi tänä keväänä.

”Olemme Suomen elokuvasäätiössä hyvin iloisia, että valtion tämän vuoden ensimmäisessä lisäbudjetissa osoitetaan 20 miljoonaa euroa kulttuurin ja taiteen toimijoille. On erittäin hyvä, että tästä summasta viisi miljoonaa tulee elokuvatuotannon koronapandemiasta aiheutuneiden vaikeuksien helpottamiseen,” toteaa Suomen elokuvasäätiön johtaja Lasse Saarinen.

”On ikävää, että suurissa vaikeuksissa oleville elokuvateattereille ja elokuvalevittäjille ei tällä kertaa valtiolta tukea suotu. Erityisesti pienet maaseudun elokuvateatteriyrittäjät ovat todella vaikeassa tilanteessa, koska heidän osaltaan ei myöskään Valtiokonttorin kautta myönnettävä kustannustuki toimi parhaalla mahdollisella tavalla.”

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote

Kuva: Sami Kuokkanen