Hae TorinoFilmLabin ScriptLabiin 2022

26.8.2021

Suomen elokuvasäätiö ja Helsingin kaupunki ovat TorinoFilmLabin ohjelman yhteistyökumppaneita. Kesäkuun moduuli järjestetään Helsingissä.

ScriptLab keskittyy pitkiin fiktioelokuviin, sekä alkuperäisaiheisiin että adaptaatioihin, jotka ovat varhaisessa kehittelyvaiheessa. Vuoden 2022 ScriptLabiin ovat erityisen tervetulleita komediahankkeet, genren laajalla määritelmällä.

Sekä kokeneet että uransa alussa olevat elokuvantekijät ympäri maailman pääsevät kehittämään hankkeitaan vertaisryhmissä ammattimaisten käsikirjoituskonsulttien kanssa yhdeksän kuukauden ajan.

Ohjelmaan otetaan 20 hanketta, jotka työskentelevät viidessä ryhmässä, jossa on mukana kokenut tuutori sekä dramaturgiharjoittelija. Hankkeet saavat myös kahdenkeskistä neuvontaa tuutorilta ohjelman edistyessä.

KOHDERYHMÄ:
Käsikirjoittaja-ohjaajat tai käsikirjoittaja-ohjaaja-työparit, kaikkialta maailmasta, varhaisessa kehittelyvaiheessa pitkän fiktioelokuvan kanssa. Monilla osallistujista on jo tuotantoyhtiö mukana hankkeessa, mutta se ei ole välttämätöntä. Adaptaatiohankkeissa tekijöillä täytyy olla alkuperäisteoksen oikeudet hankittuna.

AJANKOHTA:
1. moduuli: 20.–26.3.2022 (verkossa)
2. moduuli: 10.–17.6.2022 (Helsingissä)
3. moduuli: syyskuun ensimmäisellä viikolla 2022 (verkossa)
4. moduuli: loka-marraskuun vaihteessa 2022 (verkossa)
5. moduuli & TFL Meeting Event: marraskuun lopulla 2022 (Italian Torinossa)

HINTA:
Osallistumismaksu: 2 500 euroa (+ alv, jos maksettava). Jos samasta hankkeesta osallistuu toinen henkilö, hänen osallistumismaksunsa on 2 000 euroa (+ alv, jos maksettava).

Hinta kattaa koulutuksen sekä verkossa että paikan päällä, hotellin ja osan aterioista Helsingin ja Torinon moduuleissa. Osallistujien tulee maksaa itse matkat.

HAKEMUSTEN DEADLINE:
1.10.2021 klo 15:00 Suomen aikaa

TorinoFilmLab’s ScriptLab