Mummolalla palkintoputki festivaaleilla

6.11.2023

Tia Kouvon ohjaama ja käsikirjoittama Mummola-elokuva palkittiin viime viikonloppuna Lyypekissä parhaan elokuvan palkinnolla.

Kuva: Nordische Filmtage Lübeck / Olaf Malzahn

Lyypekin Nordische Filmtage -festivaalin NDR Film Price -pääpalkinto on 12 500 euron arvoinen. 

”On hienoa että eri maiden festivaalien tuomaristot ovat nähneet elokuvassa tärkeitä teemoja ja halunneet palkita sen. Mummola-kokemus on universaali. Tämä on nyt kuudes palkinto kansainvälisiltä elokuvafestivaaleilta”, iloitsee ohjaaja Tia Kouvo, joka vastaanotti palkinnon Lyypekissä.

Mummola palkittiin lokakuussa parhaan elokuvan pääpalkinnolla Riga International Film Festivalin pääkilpasarjassa sekä 10 000 dollarin pääpalkinnolla Seoul International Women’s Film Festivalilla elokuussa. Lisäksi elokuva on palkittu Transilvanian ja Brysselin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla sekä Cinema Jovessa Valenciassa. Tia Kouvo sai erikoistunnustuksen ja Mummola erityismaininnan Reykjavik International Film Festivalin pääkilpasarjassa.

Mummola sai ainoana suomalaisena elokuvana ensi-iltansa Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla tänä vuonna, festivaalin Encounters-sarjassa. Mummolan tuottajat Emilia Haukka ja Jussi Rantamäki palkittiin Espoo Ciné -palkinnolla tämän vuoden festivaalilla.

Perhesuhteiden terävä kuvaelma saa Suomessa ensi-iltansa 10.11.2023.

Lyypekin palkintotiedote