Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia –elokuva voitti Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnon

13.9.2021

Teemu Nikin ohjaama ja käsikirjoittama Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva voitti Venetsian elokuvajuhlien Orizzonti Extra -kilpasarjan.

Petri Poikolaisen tähdittämä elokuva oli valittu seitsemän muun elokuvan kanssa uuteen Orizzonti Extra -kilpasarjaan, jonka voittajan valitsi yleisö. Intensiivinen ja sykähdyttävä rakkaustarina oli festivaaliyleisön mieleen: elokuva sai seisovat aplodit sekä Venetsian pressinäytöksessä että maailmanensi-illassaan.

”llman tätä palkintoakin tämä olisi tärkein elokuva minkä olen tehnyt. Mutta eiköhän tälle pystille löydy paikka Petrin takanreunalta,” riemuitsi Nikki.

”Tämä on aivan järjetöntä! Seuraavaksi varmaan näkö palautuu ja jalat alkaa kantaa. Mitään tällaista en ole uskaltanut koskaan toivoa,” Poikolainen iloitsi.

Sokean ja pyörätuolia käyttävän miehen rakkaustarinan kertova elokuva sai kotimaan ensi-iltansa viime viikolla. Elokuvan on tuottanut Jani Pösö It’s Alive Films -tuotantoyhtiölle.

Kuva: Jani Pösö, Petri Poikolainen, Teemu Nikki, kuvaaja Sari Aaltonen ja näyttelijä Marjaana Maijala Venetsiassa / La Biennale di Venezia