Suomen elokuvasäätiön tukihakemusjärjestelmään kirjautuminen uudistuu

24.6.2021

Suomen elokuvasäätiön tukien uusi hakujärjestelmä otetaan käyttöön syyskuussa 2021. Uudessa hakujärjestelmässä voit:

  • täyttää ja lähettää tukihakemuksen
  • täydentää hakemusta
  • vastaanottaa päätöksen
  • hakea muutosta päätökseen
  • tehdä selvityksen tuesta

Uuteen järjestelmään kirjautuminen

Uuteen hakujärjestelmään kirjaudutaan käyttäen Suomi.fi-tunnistusta, joka on julkishallinnon asiointipalveluiden yhteinen tunnistuspalvelu. Sitä käytetään viranomaisten sähköisissä asiointipalveluissa, joissa käyttäjä pitää tunnistaa luotettavasti.

Kirjautuminen asiointipalveluun tapahtuu omilla henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Vanhoilla asiakastunnuksilla ei pysty kirjautumaan uuteen hakujärjestelmään.

Kirjautuminen yrityksen tai yhteisön puolesta

Yritykselle tai yhteisölle myönnettävien tukien hakemuksia voi hallinnoida henkilö, jolle on merkitty kaupparekisterissä, Yritys- ja yhteisötietojärjestelmässä (YTJ) tai yhdistysrekisterissä edustamiseen ja asiointiin oikeuttava rooli.

Suomi.fi-palvelussa yrityksen tai yhteisön edustaja voi jakaa valtuuksia asioida yrityksen tai yhteisön puolesta säätiön hakujärjestelmässä myös muille henkilöille.

Suomen elokuvasäätiön hakujärjestelmän käyttämistä varten annettavat valtuudet kuuluvat aihepiiriin valtionavustusten hakeminen.

Yhteisöt, jotka eivät pysty ottamaan käyttöön Suomi.fi-valtuuksia omatoimisesti, voivat tehdä hakemuksen virkailijavaltuuttamispalvelussa. Tällaisia yhteisöjä ovat esimerkiksi kunnat ja oppilaitokset.

Valtuushakemusten käsittelyssä on ollut ruuhkaa, joten niiden saamisessa saattaa kestää viikkoja.

Kirjautuminen yksityishenkilönä

Yksityishenkilöt, jotka hakevat apurahaa tai tukea itselleen tai työryhmän puolesta, kirjautuvat asiointiin omilla pankkitunnuksillaan henkilökirjautumisen kautta.

 

Uuden tukihakemusjärjestelmän käyttöönotosta tiedotamme tarkemmin elokuussa.