Suomen elokuvasäätiön tulevat pitkien elokuvien tukiesittelijät valittu

19.4.2022

Kirsi Hatara ja Ilkka Mertsola aloittavat tehtävässä vuoden 2023 alusta.

Suomen elokuvasäätiön tuotantotukivarojen esittelystä vastaa kaikkiaan viisi tukiesittelijää, joista yksi hoitaa käsikirjoitusapurahoja, kaksi vastaa lyhyt- ja dokumenttielokuvista ja kaksi pitkistä fiktioelokuvista sekä draamasarjoista. Tukiesittelijöiden toimikausi on korkeintaan viisi vuotta.

Kirsi Hataran ja Ilkka Mertsolan tuleviin tehtäviin kuuluu valmistella ja esitellä pitkien fiktioelokuvien sekä draamasarjojen kehittämis- ja tuotantotuen tukipäätökset Suomen elokuvasäätiön hallituksen päätettäväksi. He seuraavat tehtävässä Sarita Koskelinia ja Kari Paljakkaa, joiden toimikausi päättyy tämän vuoden lopussa.

Kirsi Hatara työskentelee tällä hetkellä Fremantle mediassa vastaavan tuottajan tehtävissä. Kirsi on valmistunut Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi vuonna 2014 pääaineena elokuva- ja televisiotuotanto ja toiminut sen jälkeen mm. käsikirjoittajana, sisältötuottajana sekä tuotantopäällikkönä.

”Olen innoissani uudesta tehtävästä. Tavoitteena on tulevaisuudessakin korkeatasoinen, kiinnostava ja moniääninen elokuvakulttuuri, joka löytää yleisön kotimaassa kuin kansainvälisestikin.” Kirsi Hatara kommentoi.

Ilkka Mertsola siirtyy elokuvasäätiöön Aalto-yliopiston Elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen tuottajan tehtävästä. Ilkka on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2007 Taiteen maisteriksi pääaineenaan elokuvatuotanto. Hän on tuottanut useita elokuvia ja toiminut myös mm. linjatuottajana sekä Business Finlandin tuotantokannustimen ulkopuolisena asiantuntijana.

”On innostavaa päästä osana elokuvasäätiön tiimiä palvelemaan kasvavaa ja menestyvää suomalaista av-alaa. Elokuvasäätiöllä on keskeinen rooli suomalaisen elokuva- ja tv-sarjatuotannon uudistuvassa tuotanto- ja jakelukentässä ja odotan pääseväni tuotantoyhtiöiden ja alan muiden toimijoiden kanssa kehittämään monimuotoista elokuvaa saavutettavaksi suomalaisille ja kansainvälisille yleisöille”, kommentoi Ilkka Mertsola.