Sydänpeto, Supermarsu ja Vinski Giffonin lasten- ja nuorten elokuvafestivaalille

29.6.2022

Italialaistapahtuma järjestetään 52. kertaa 21.–30.7.2022.

Kuva: Supermarsu / Yellow Film & TV

Giffonin 6–9-vuotiaille lapsille suunnattujen elokuvien Elements 6+ -kilpailussa on mukana Vinski ja näkymättömyyspulveri sekä Supermarsu 2. Ekologisia teemoja käsittelevä jatko-osa, Joona Tenan ohjaama Supermarsu 2 tulee Suomessa ensi-iltaan vasta lokakuussa. Osittain animoidun elokuvan ovat kirjoittaneet Tena ja Paula Noronen, jonka luomiin hahmoihin Supermarsu-elokuvat perustuvat. Supermarsu 2 on esitetty aiemmin tänä vuonna mm. Tukholman lastenelokuvafestivaalilla ja Sydneyn elokuvajuhlilla.

Juha Wuolijoen ohjaama Vinski ja näkymättömyyspulveri on tämän vuoden katsotuin kotimainen elokuva. Tiukkojen pandemiarajoitusten aikaan viime joulukuussa ensi-iltansa saanut elokuva keräsi yli 106 000 katsojaa elokuvateattereissa.

Kansainvälisen ensi-iltansa elokuva sai viime syksynä Schlingel-lastenelokuvafestivaalilla Saksassa. Wuolijoki on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Jari Olavi Rantalan ja Mauri Aholan kanssa. Vinski ja näkymättömyyspulverin jatko-osa sai alkuvuodesta elokuvasäätiön 50/50-tuotantotukea.

Aino Sunin ensimmäinen pitkä fiktio-ohjaus Sydänpeto on valittu Generator +16 -kilpasarjaan, jossa on mukana teini-ikäisiä yleisöjä puhuttelevia elokuvia. Elokuvassa suomalainen Elina muuttaa äitinsä kanssa Ranskaan ja tutustuu uuteen siskopuoleensa, huumaavaan Sofiaan.

Suni on myös käsikirjoittanut elokuvan, joka kuvattiin ranskalais-saksalais-suomalaisena yhteistuotantona. Sydänpedon ensi-ilta oli alkuvuodesta Göteborgin elokuvajuhlilla, ja Suomessa se tulee teattereihin marraskuussa.

Giffoni Film Festival