Toiveiden koulu -dokumentti palkittiin Hot Docs -festivaalilla

10.5.2021

Ohjaaja Mohamed El Aboudin dokumenttielokuva marokkolaisen paimentolaisheimon yrityksestä varmistaa lastensa tulevaisuus rakentamalla koulu keskelle kuivuuden piinaamaa Atlasvuorten ylänköä palkittiin Kanadan Hot Docs -elokuvafestivaalilla kansainvälisen sarjan juryn erikoispalkinnolla. Festivaali on Pohjois-Amerikan tärkeimpiä dokumenttielokuvatapahtumia.

Jury kiitti elokuvaa ohjaajansa omistautumisesta aiheelle sekä visuaalisesti koskettavasta tarinasta, joka käsittelee ilmastonmuutoksen vaikutuksia sekä koulutuksen voimaa.

Koulutus nopeasti muuttuvassa maailmassa on välttämätöntä, varsinkin kun ilmastonmuutos uhkaa ihmiskunnan tulevaisuutta. Toiveiden koulu -elokuva seuraa paimentolaista Oulad Boukais -heimoa, jonka lapset kävelevät maileja vanhempiensa rakentamaan pieneen koulurakennukseen. He elävät siinä toivossa, että koulutus voisi valmistaa seuraavan sukupolven uusille elämäntavoille, kun paimentolaisten elämäntavasta tulee mahdotonta.

Elokuvan on tuottanut Pertti Veijalainen suomalaiselle Illume Oy:lle. Mukana kansainvälisessä yhteistuotannossa ovat ranskalainen Bellota Films, amerikkalainen Vulcan Production ja marokkolainen La Prod.

Toiveiden koulu on esitetty Tampereen elokuvajuhlilla, jossa se voitti kotimaisten yli 30-minuuttisten elokuvien erikoispalkinnon, DocPointissa, jossa se sai tuomariston erikoismaininnan sekä DOK.fest Münchenissä, jossa se sai SOS-Children Villages -palkinnon. Elokuva on parhaillaan katsottavissa Yle Areenassa.

Hot Docs -festivaalin kotisivut