Tytöt tytöt tytöt tavoittelemaan European Film Awards -ehdokkuuksia

18.8.2022

Euroopan elokuva-akatemia on julkistanut ensimmäiset 30 nimikettä, joilla on mahdollisuus päästä ehdolle tämän vuoden eurooppalaisiin elokuvapalkintoihin (European Film Awards, EFA).

Kuva: Ilkka Saastamoinen

Elokuvien joukossa on Alli Haapasalon ohjaama Tytöt tytöt tytöt. Draamaelokuvan ovat käsikirjoittaneet Ilona Ahti ja Daniela Hakulinen ja sen ovat tuottaneet Leila Lyytikäinen ja Elina Pohjola Citizen Jane Productionsille.

Tytöt tytöt tytöt on saanut kansainvälistä menestystä erityisesti Pohjois-Amerikassa, jossa se voitti Sundancen elokuvajuhlien yleisöpalkinnon alkuvuodesta. Elokuvan Euroopan-ensi-ilta oli Berlinalen Generation-sarjassa. Suomessa Tytöt tytöt tytöt tuli teattereihin huhtikuussa ja on kerännyt yli 26 000 katsojaa.

EFA-listalle pääsi myös elokuvasäätiön tukema ruotsalais-ranskalais-suomalainen jännityselokuva Boy From Heaven. Tarik Salehin ohjaaman elokuvan suomalaiset osatuottajat ovat Mark Lwoff ja Misha Jaari Bufosta sekä Toni Valla Post Controlista. Elokuva sai ensi-iltansa Cannesin pääkilpasarjassa toukokuussa.

Lyhytelokuvavalikoimassa on Suomesta Anssi Kasitonnin Le Saboteur. Elokuvan valitsi listalle viime maaliskuussa Tampereen elokuvajuhlien kansainvälinen jury. Lyhytelokuvalistalta EFA:n yhteistyöfestivaalit valitsevat viisi teosta, jotka saavat varsinaisen palkintoehdokkuuden.

Euroopan elokuva-akatemia julkistaa lisää elokuvia syyskuussa. Ehdokkuudet eri kategorioissa julkistetaan 8. marraskuuta ja palkinnot jaetaan 10.12.2022 Reykjavikissa. 

EFA:n tiedote