Vähemmistöyhteistuotanto Afterwar Berlinalen Panorama-sarjassa

6.2.2024

Suomalaiset ovat jälleen aktiivisia European Film Marketissa.

Kuva: elokuvasta Afterwar

Berliinin elokuvajuhlien virallisessa ohjelmistossa on tänä vuonna yksi elokuvasäätiön tukema vähemmistöyhteistuotanto, Birgitte Stærmosen ohjaama Afterwar. Dokumentaarin ja fiktion rajamailla käyvä elokuva esitetään Panorama-sarjassa. Kosovoon sijoittuvaa Afterwaria kuvattiin 15 vuoden ajan, ja se kuvaa sodan vaikutuksia selviytyneisiin.

Afterwar on Tanskan, Kosovon, Ruotsin ja Suomen välinen yhteistuotanto. Elokuvan suomalaiset osatuottajat ovat Mark Lwoff ja Misha Jaari Bufosta. Suomessa elokuvaan on tehty jälkituotannossa värimäärittely- ja VFX-töitä.

European Film Market 15.–21.2024

Suomen elokuvasäätiö on mukana European Film Marketissa (EFM) osana Scandinavian Films -organisaatiota. Tapaamme kansainvälistä elokuva-alaa EFM:n Gropius Baussa (Niederkirchnerstraße 7).

Elokuvasäätiö tukee tänä vuonna EFM:n inkluusiota ja moninaisuutta edistävää Fiction ToolBox -hanketta yhteistyössä Academy of Moving People & Imagesin (AMPI) kanssa. Tuellamme ohjelmaan lähtee elokuvantekijä Roxana Sadvokassova, joka esittelee ToolBoxissa elokuvahankettaan Prodigal Daughter. AMPI on mukana ToolBoxissa jo kolmatta vuotta.

Myyntiyhtiöt järjestävät useasta suomalaiselokuvasta marketnäytöksiä ostajille ja levittäjille. Picture Tree International esittää Miia Tervon Ohjusta ja Tiina Lymin Myrskyluodon Maijaa. Teemu Nikin elokuvista Peluri – Kuolema on elävien ongelma ja Räkä ja Roiskis on myös näytökset, myyntiyhtiöiltä Attraction Distribution ja FilmSharks.

Marketissa on myös kaksi tilaisuutta, joissa suomalaiset ovat esillä:

Yksi festivaalin ja marketin suosituista rinnakkaistapahtumista on Berlinale Talents, laaja elokuva-alan eri tekijäryhmien koulutus- ja verkostoitumistapahtuma. Talentsissa on ollut vuosien varrella lukuisia suomalaistekijöitä. Tänä vuonna ohjelmaan osallistuvat iranilaistaustainen animaattori Maryam Khalilzadeh ja islantilais-suomalainen näyttelijä Magnús Mariuson.

Berlinale EFM